Last Call – ‘s werelds eerste interactieve horrorfilm

De hele wereld is op dit moment diep onder de indruk van 3-dimensionale films. Maar met Last Call komt de film pas echt dichtbij, het hoofdpersonage in de film belt jou op en vraagt om hulp, jij bepaalt hoe de film verder afloopt.

Last Call is volgens de bedenkers ’s werelds eerste interactieve horrorfilm, bij het kopen van een kaartje wordt je telefoonnummer genoteerd. Tijdens de film kan iemand in de zaal gebeld worden door de hoofdpersoon, deze gesprekken bepalen het verloop van de film. De keuzes die worden gesteld gaan over het redden van andere slachtoffers en kunnen leiden tot een goed einde van de film, of bij verkeerde keuzes van de bioscoopbezoeker tot een gruwelijk einde.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qe9CiKnrS1w?rel=0&w=618&h=493]

Of het project ook werkelijk naar de bioscopen komt is afwachten. En als mensen hun telefoon aan moeten laten in de zaal, hoeveel andere telefoongesprekken zullen de spanning verstoren? Neemt niet weg dat het een geweldig gaaf idee is en ik dit zo snel mogelijk wil mee maken!

Last Call - Interactieve Horrorfilm - 13th Street

De film Last Call is gemaakt voor 13th Street Duitsland door Jung von Matt/Spree (idee), Film Deluxe (film), nhb (geluid), Telenet (IVR), AixVox en Powerflasher (software).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Last Call – ‘s werelds eerste interactieve horrorfilm”

  1. Wellicht is het handiger om iedereen een telefoon te geven die nadien weer moet worden ingeleverd (net als bij de 3d brilletjes), dit om ongewenste verstoringen te voorkomen. Maar wel een ontzéttend gaaf idee!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie