The Last Horror Movie (Julian Richard, 2003)

the last horror movieNiet schrikken, The Last Horror Movie begint verschrikkelijk slecht, dit is ook de bedoeling van de makers. De film uit 2003 bestaat namelijk helemaal niet, al snel verspringt het beeld en zien we hoe Max Parry zichzelf introduceert via zijn handycam. Hij heeft met opzet zijn verhaal over de originele film opgenomen. En Max Parry is een charmante man met een vlotte babbel en maakt huwelijksreportages.

Maar de man is niet helemaal onschuldig, hij vertelt openhartig over zijn donkere kant en legt uit hoe hij met moorden is begonnen. Het wordt een mix tussen horror en zwarte humor, de film is een semi-documentaire over de zieke geest van Max Perry en poogt ermee tot in jouw huiskamer te komen.

In die zin is The Last Horror Movie briljant, het concept klopt en zou menigeen de stuipen op het lijf jagen. Aan de andere kant is de film 20 jaar te laat gemaakt, zo huren we tegenwoordig geen videobanden meer bij een videotheek. Het acteerwerk van hoofdrolspeler Kevin Howarth is niet altijd even goed, maar past wel weer in de pseudo-documentaire, evenals het camerawerk.

The Last Horror Movie intrigeert ook in 2011 nog en het is een goede keus van VideoFilm Express om hem opnieuw uit te brengen. En vergeet niet de martelingen door Max Parry stammen uit het pre-Saw tijdperk.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S.
S.
12 jaren geleden

Nog niet gezien, klinkt wel goed.. 😀

Martijn
12 jaren geleden

Heb deze al meer dan een jaar op dvd maar ben er nog nooit aan toe gekomen. Toch maar eens kijken dan.

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Dexter-achtig…?

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x