The Last of Us seizoen 2 door HBO aangekondigd

The Last of Us - seizoen 2

Wij waren al lyrisch over The Last of Us seizoen 1 en zo te lezen zijn we niet de enige. De gameverfilming is enorm in trek, alleen de première van House of Dragons trok meer kijkers en op Rotten Tomatos heeft de serie een 97% Fresh Rating. HBO heeft daarom aangekondigd dat er een tweede seizoen komt!

De serie komt uit handen van co-creators Craig Mazin (Emmy Award-winnende maker van HBO-serie Chernobyl) en Neil Druckmann (maker en schrijver van de bekroonde The Last of Us game-franchise en Naughty Dog Co-President). Beiden laten in het persbericht wat weten:

“Ik ben vereerd en eerlijk gezegd overweldigd dat zoveel mensen hebben gekeken naar en verbonden zijn met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie. De samenwerking met Craig Mazin, onze ongelooflijke cast en HBO overtrof mijn toch al hoge verwachtingen”, aldus Neil Druckmann, Executive Producer. “Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee! Namens iedereen bij Naughty Dog & PlayStation, bedankt!”

“Ik ben zo dankbaar voor de samenwerking met Neil Druckmann en HBO. Nog dankbaarder ben ik voor de miljoenen mensen die zich bij ons hebben aangesloten op deze reis,” – Craig Mazin, Executive Producer. “Het publiek heeft ons de kans gegeven om door te gaan, en als fan van de personages en de wereld die Neil en Naughty Dog hebben gecreëerd, ben ik er klaar voor om er weer in te duiken.”

The Last of Us speelt zich af in de VS, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingezet om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

De afleveringen worden wekelijke uitgezonden, me de seizoensfinale op 13 maart. De game The Last of Us is beschikbaar op de Playstation 4 en 5, in maart ook te verkrijgen op PC/steam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie