Launch trailer post-apocalyptische game Metro: Last Light

metro-last-lightVanaf vandaag ligt de post-apocalyptische game Metro: Last Light in de winkels voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

“We zijn blij Metro: Last Light vandaag uit brengen en zijn overtuigd van de kwaliteit van de game”, aldus Menno van der Bil, Internationaal Commercieel Directeur, Deep Silver. “Ik weet zeker dat Metro: Last Light voldoet aan de verwachtingen van de fans. Deep Silver heeft met trots deze uitstekende titel in haar line-up opgenomen.”

Metro: Last Light is een first person shooter ontwikkeld door de Oekraïense studio 4A Games. In het jaar 2034 heeft een nucleaire oorlog de wereld veranderd in een post-apocalyptische woestenij. In Moskou zijn de tunnels van Metro uitgegroeid tot een nieuw thuis voor de vroegere bewoners van de stad. In de catacomben vechten ze voor hun leven, waar ze hordes afschuwelijke mutanten, die uit de giftige atmosfeer zijn ontstaan, van zich af moeten slaan. Ook krijgen ze te maken met andere facties, die wanhopig proberen macht te nemen over het spaarzame herbergzame land dat er nog is. Hun gevecht draait tevens om de zoektocht naar een doomsday apparaat, dat de sleutel kan vormen tot hun overwinning. Een burgeroorlog is onvermijdelijk. In deze donkere tijden kruipen spelers in de huid van Artyom en vormen zij het laatste licht voor de hele mensheid.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Boekenreeks
Het plot van Metro: Last Light is geschreven door Dmitry Glukhovsky, de veelgeprezen auteur van de roman Metro 2033, die de inspiratie vormde voor beide videogames. Glukhovsky is tevens verantwoordelijk voor alle dialogen in Metro: Last Light. Van Glukhovskys Metro 2033 en Metro 2034 zijn wereldwijd meer dan 2.000.000 exemplaren verkocht. En in 2013 wordt zijn nieuwste boek Metro 2035 ook buiten Rusland uitgebracht.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Launch trailer post-apocalyptische game Metro: Last Light”

Plaats een reactie