Layers of Fear-remake omvat complete serie

Layers of Fear remake
Layers of Fear remake

Bloober Team, de ontwikkelaar achter de ijzingwekkende games The Medium, Observer en Blair Witch, is bezig met een remake van een ander tof spel van hun: Layers of Fear. Deze remake genaamd Layers of Fears (met een extra ‘s’ dus) is een game die zowel deel een als deel twee én de DLC omvat. Layers of Fears komt uit op PS5, Xbox Series X|S en PC. Er is nog geen releasedatum bekend, maar ze mikken vooralsnog op begin volgend jaar.

Om het makkelijk te houden heeft Anshar Studios dus de originele naam behouden om deze -zoals ze het zelf noemen- ‘psychological horror chronicle’ te maken. Voor alle duidelijkheid: ze hebben dus deel een, deel twee en de DLC Inheritance helemaal opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 5. Dit voor een compleet nieuwe ervaring op zowel visueel gebied, gameplay en extra uitgewerkte plotlijnen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Bloober voor ons in petto heeft, maar aan de trailer te zien linken ze het eerste deel, de schilder die op het punt staat zijn meesterwerk af te maken, met het tweede deel waarin we een acteur volgen die een film aan het maken is op een cruiseschip. Zou de narrator die je in de trailer hoort, een volwassen versie zijn van de dochter van de schilder uit de DLC? Vragen, vragen…

Layers of Fear remake
Even kijken wat deze handen kunnen schilderen

Ik kan wel zeggen dat ik redelijk enthousiast ben geworden. De laatste tijd ben ik het eerste deel van Layers of Fear weer aan het herspelen in VR op de Oculus Quest 2. Net als met de VR-remake van Resident Evil 4 ben ik mij daar prima mee aan het vermaken. Kom maar op dus.

Layers of Fears - Official Reveal Trailer (2022)
Layers of Fear remake

Heb jij de Layers of Fear-reeks gespeeld? Doen ze er goed aan een remake te maken, of vind je juist dat het goedkoop aanvoelt en dat ze beter met wat nieuws komen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie