Will Smith in bijbelverhaal met vampieren?

Samen met zijn vrouw Jada Pinkett Smith zal Will Smith de bijbelse vertelling over Kaïn en Abel produceren: The Legend of Cain. Maar de film, waarbij Will Smith de rol van bad boy Cain op zich neemt, zal behoorlijk verschillen van het verhaal uit het Oude Testament, er zullen vampieren aan het verhaal worden toegevoegd.

will smith - legend of cainLaten we aannemen dat in deze film, net als in de bijbel, Cain zijn broer Abel vermoord uit pure jaloezie. Hierop zal Cain uit het hof van Eden worden verbannen, daar zal hij dolen en wachten op wraak. Hij komt Adam’s eerste vrouw/heks Lilith tegen die hem leert omgaan met de kracht van bloed; de vampier Cain is geboren.

Dit is natuurlijk niet de officiele bijbelse lezing, maar deze verklaring voor het ontstaan van vampieren wordt vaker gebruikt, zoals bijvoorbeeld ook in de roleplayinggame Vampire: The Masquerade. Vaak wordt het ook genoemd dat vampieren vervloekt zijn met de Mark of Cain(e).

Will Smiths bijbelse The Legend of Cain zal voorlopig nog niet verschijnen, aan het script wordt nog gewerkt en zelf zal hij de komende maanden moeten acteren voor Men in Black 3. Maar of dat genoeg om aan het idee te wennen..

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie