‘Let the right one in’ beste bioscoopfilm 2009

Let Right One In - beste bioscoopfilm van het jaar 2009

Nederlandse filmjournalisten hebben dit jaar een horrorfilm verkozen tot beste bioscoopfilm van het jaar. Jaarlijks leggen de journalisten hun lijstjes naast elkaar om te bepalen wat volgens hun de beste film is.

De Zweedse film Let the right one in is een bijzondere keuze, de film trok in Nederland niet veel mensen naar de bioscoop. De film is inmiddels ook op dvd uitgebracht.

De film gaat over een 12-jarig jongetje dat op school veel gepest wordt, hij bouwt een vriendschap op met zijn buurmeisje, zij blijkt een vampier te zijn.

Fantastic Film Festival
Eerder dit jaar won ‘Let the right one in’ ook al op het Imagine: Fantastic Film Festival de jury- als de publieksprijs. Volgens de jury oversteeg de film het horrorgenre ver en laat het zien dat elk pispaaltje een vampier als vriendin zou moeten hebben.

Let the Right One In Official HD Trailer

Aan de zevende verkiezing deden bijna zeventig filmjournalisten mee, eerdere winnaars waren Finding Nemo, Gegen die Wand, Sin City, Caché, Das Leben der Anderen en The Dark Knight.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x