‘Let the right one in’ beste bioscoopfilm 2009

Let Right One In - beste bioscoopfilm van het jaar 2009Nederlandse filmjournalisten hebben dit jaar een horrorfilm verkozen tot beste bioscoopfilm van het jaar. Jaarlijks leggen de journalisten hun lijstjes naast elkaar om te bepalen wat volgens hun de beste film is.

De Zweedse film Let the right one in is een bijzondere keuze, de film trok in Nederland niet veel mensen naar de bioscoop. De film is inmiddels ook op dvd uitgebracht.

De film gaat over een 12-jarig jongetje dat op school veel gepest wordt, hij bouwt een vriendschap op met zijn buurmeisje, zij blijkt een vampier te zijn.

Fantastic Film Festival
Eerder dit jaar won ‘Let the right one in’ ook al op het Imagine: Fantastic Film Festival de jury- als de publieksprijs. Volgens de jury oversteeg de film het horrorgenre ver en laat het zien dat elk pispaaltje een vampier als vriendin zou moeten hebben.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ICp4g9p_rgo&hl=nl_NL&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b]

Aan de zevende verkiezing deden bijna zeventig filmjournalisten mee, eerdere winnaars waren Finding Nemo, Gegen die Wand, Sin City, Caché, Das Leben der Anderen en The Dark Knight.

💬 Geef je mening in de reacties of deel je dit bericht? 🤩

Frank Mulder

Oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders.

1 gedachte over “‘Let the right one in’ beste bioscoopfilm 2009”

Plaats een reactie