Locke & Key pilot vertoond op Comic Con, prijs voor Joe Hill

De Locke & Key pilot die zo genadeloos door Fox Network werd gecancelled, was op 22 juli te zien tijdens de San Diego Comic-Con. IDW, de uitgever van de succesvolle Locke & Key comics, vertoonde de pilot daar in het bijzijn van Hill en Rodriguez. De website IO9 schreef er lovend over: “The Locke & Key pilot teases the brilliant horror series that might have been”. Onze wens dat de beelden zouden uitlekken is niet vervuld.

locke and key castAanvankelijk zou er van Locke & Key een speelfilm worden gemaakt, maar men koos er voor de comic book serie voor televisie te bewerken. Fox had aangegeven de pilot en de 12 daarop volgende afleveringen uit te willen zenden, maar zag daar na het zien van de pilot vanaf, tot groot ongenoegen van de vele fans.

Dreamworks TV probeert momenteel een zender te vinden die de serie Locke & Key alsnog uit wil zenden.

Eisner Award voor joe Hill

Tijdens de Comic Con in San Diego worden ook de prestigieuze ‘Will Eisner Comic Industry Awards’ uitgereikt, vernoemd naar de gelijknamige comic schrijver/artist. Dit bracht wel goed nieuws voor Joe Hill, voor zijn comic Locke and Key mocht hij de Award voor Beste Schrijver in ontvangst nemen.

Locke & Key wordt getekend door Gabriel Rodriguez en geschreven door Stephen Kings zoon Joe Hill. De populaire comic startte in 2007 en gaat over Tyler, Kinsey en Bode Locke die na de moord op hun vader, met hun moeder naar het landgoed Keyhouse in Lovecraft, Massachusetts verhuizen. Op het landgoed blijkt echter een kwaadaardige kracht rond te waren die het hele gezin in zijn macht neemt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie