Lovecraftiaanse mysteries in nieuwe detective serie

weird detectiveCthulhu-agenten, Innsmouth Maffia, katten met telepathische gaven en meer vreemde misdaden heersen over de straten van New York in deze nieuwe mix van crime, horror en mysterie. Dark Horse Comics presenteert met het trots het laatste project van genomineerd schrijver Fred Van Lente (Marvel Zombies, Action Philosophers): Weird Detective.

New York City wordt geplaagd door een misdaadgolf, te vreemd en te bizar voor woorden voor de doorsnee detective. Verborgen in het bewijs huizen de schaduwen van de afgrijselijke horror van ver voorbij ruimte en tijd en bezig zijn het kwaad van de Ouden te begeleiden. En de enige man die in staat is deze nachtmerrie te bestrijden is niet eens een man. Sterker nog, Detective Sebastian Greene is een van hen. Want het spreekwoord luidt; vuur bestrijdt je met vuur. Of in dit geval, monsters met monsters.

Van Lente is dol op de werken van H.P. Lovecraft en misdaadshows. Hieruit is Weird Detective ontstaan. De combinatie van kosmische horror en misdaadbestrijding op de straat biedt nieuwe mogelijkheden voor de genres. Sebastian Green is dan de persoon om je door deze wereld te leiden.

De tekeningen worden gedaan door Guiu Vilanova (Conan the Avenger, Dark Shadows). De serie zal uit drie delen bestaan. Het eerste deel wordt verwacht op 15 juni.
weird detective comic

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
7 jaren geleden

Klinkt goed en ziet er ook goed uit 😀

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x