A Mad Monkey Presentation voor horror- en cultliefhebbers


Met de release van Japanarama, Psycho Killer en Horror Delight brengt distributeur De Filmfreak later deze maand de eerste worp dvd-boxen uit die speciaal gericht zijn op de liefhebbers van horror en cult. Deze ‘triple fix of apeshit’ genaamd Mad Monkey moet een langlopende reeks gaan worden.

De set bestaat steeds uit drie films, die bij elkaar voor € 11,95 in de winkels moeten gaan liggen. “Het is de start van een nieuw concept waarmee we mikken op een jongere doelgroep. Die groep is steeds moeilijker bereikbaar, maar wij zijn overtuigd dat dit lukt als je hen goed product voor een aantrekkelijke prijs biedt. Goede entertainment hoeft niet perse uit Hollywood te komen, vinden wij”, zo vertelt De Filmfreak directeur Bert Trentels in vakblad Entertainment Business.

Volgens Trentels is het van groot belang dat de weeks een eenduidig gevoel mee krijgt. Daarom wordt veel zorg gestoken in de vormgeving. “Belangrijk is dat het artwork herkenbaar is, daar investeren we dus in met een heel nieuwe huisstijl voor deze releases. Op de achterzijde staat een heldere uitleg over het hoe en waarom van de release.” Deel 1 heet Japanarama, met ondertitel ‘Mean, Dirty, Sexy and Asian’. In deze set de titels 2 LDK, Machine Girl en Chanbara Beauty. De cover is op laatstgenoemde gebaseerd, maar dat is verreweg de minst interessante van de drie. Zeker 2 LDK is erg geinig, over twee actrices die elkaar letterlijk en figuurlijk de hersens wel in kunnen slaan om een felbegeerde rol.

Deel 2 heeft als naam Psycho Killer meegekregen, ondertitel ‘A Slice Of Evil’. Hierop films in het seriemoordenaargenre. Grote trekker in deze set is natuurlijk Henry, The Manson Family en Cannibal zijn beiden niet heel sterk maar zeker goed om op een verloren zondagmiddag een even te bekijken. Deel drie in de reeks heet Horror Delight – A Nightmare Boutique. In deze set Frontier(s), Saint-Martyrs-des-Damnés en Senseless. AL zijn de meningen er over verdeeld, vooral Saint-Martyrs-des-Damnés is een topper in het genre, al moet je wel van vage David Lynch-achtige verhaallijnen houden. Deze eerste drie dvd-sets zijn de start van veel langer lopende reeks, zo vertelt Trentels: “Deze set met drie maal drie films is ter introductie de eerste worp. Begin 2012 volgt vanaf januari elke maand een nieuw deel.”

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “A Mad Monkey Presentation voor horror- en cultliefhebbers”

Plaats een reactie