Madame Frankenstein komt weer tot leven in comic

Hoor je de naam Frankenstein, dan weet je meteen dat je te maken krijgt met doden die weer tot leven worden gewekt. Het is een geliefd concept in de wereld van horror en verhalen hierover raken maar niet uitgeput. Zo komt er in een mei een 7-delige horrorcomic uit met de naam Madame Frankenstein.

madame-frankensteinHet verhaal speelt zich af in 1932 en gaat over Vincent Krall, die vastbesloten is de perfecte vrouw te creëren met behulp van het levenloze lichaam van zijn recent overleden geliefde. Maar het duurt niet lang voor Vincent zich realiseert dat de mens niet hoort te experimenten met leven en dood. Dat dit monster van Frankenstein een vrouw is, is niet het enige verschil met het originele verhaal. Waar de originele Victor Frankenstein ten val werd gebracht door zijn eigen grootheidswaanzin, wordt Vincents grote fout dat hij de vrouw zelf compleet onderschat.

Deze vintage horrordramareeks wordt geschreven door Jamie S. Rich (You Have Killed Me) en is getekend door nieuwkomer Megan Levens. Rich is altijd al gefascineerd geweest door de legende rond Frankenstein en de diepere mythologische betekenissen van het originele verhaal van Mary Shelley. Hij was uiteraard meteen verkocht toen Levens kwam met het idee om Frankenstein weer tot leven te wekken als een klassieke horror met een My Fair Lady-laagje.

Waar Rich veel plezier had in het schrijven van het verhaal, had Levens net zoveel plezier in het uittekenen. Levens is een grote fan van de klassieke Hollywood monster films. Dat Madame Frankenstein als een soortgelijke klassieke horror wordt gemaakt vond ze gewoon geweldig. Ze heeft haar uiterste best gedaan om de tijdsperiode zo goed mogelijk weer te geven en om het gevoel te pakken krijgen van de klassieke horror en romantiek. Wat Levens het meest fascinerend vind aan klassieke horrorfilms is dat het horror gevoel uit de emoties van de personages werd gehaald. Ook uit die van de monsters. En wanneer je medeleven voelt voor een monster is misschien wel het engste wat er kan gebeuren.

Deze horrorcomic komt uit op 7 mei en wordt uitgegeven door Image Comics.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie