Maisie Williams in The Owners en New Mutants, kijk hier de trailers

De meeste mensen die Maisie Williams kennen, zullen haar vooral associëren met Arya Stark uit Game of Thrones (2011-2019). Arya kwam, naarmate de seizoenen vorderden, in steeds duisterdere situaties en Maisie Williams zelf lijkt ook, met betrekking tot haar filmkeuzes, een wat duisterder pad op te gaan. De Britse actrice schittert in 2020 namelijk in niet één, maar twee horrorfilms die komende maanden uitkomen: New Mutants en The Owners.

Begin van dit jaar werd al op De Nachtvlinders geschreven dat er nieuwe trailer van New Mutants was verschenen met de belofte dat de film dit jaar in de bioscopen zou gaan draaien. De film van Josh Boone kampte met veel problemen in de productie en zou aanvankelijk al in 2018 uitgekomen moeten zijn geweest. Er waren lange tijd geruchten dat de film alleen via Disney+ beschikbaar gesteld zou worden, maar gelukkig blijkt de film toch vanaf 2 september in Nederlandse bioscopen te verschijnen. Kijk hieronder, als je dat nog niet gedaan had, de trailer.

The New Mutants | Official Trailer | 20th Century FOX

Een andere horrorfilm met Maisie Williams die dit jaar zal uitkomen, is The Owners. Deze film van de Franse regisseur Julius Berg (La Forêt) gaat over een groep jongeren, waaronder Mary (Maisie Williams), Gaz (Jake Curran, bekend van Maze Runner: The Death Cure) en Nathan (Ian Kenny, bekend van Solo: A Star Wars Story). De jongeren denken dat ze de jackpot hebben gewonnen als ze een leeg huis vinden vol met cash. De eigenaren (the owners) van het huis, een ouder stel, komen echter vroeger thuis dan verwacht en dit koppel blijkt niet bepaald onschuldig of machteloos te zijn. Al snel ontstaat een bloedstollend kat-en-muisspel. Het ouder stel wordt gespeeld door Rita Tushingham en Sylvester McCoy (vooral bekend als Radagast uit The Hobbit films).

The Owners is gebaseerd op een Franstalige graphic novel genaamd Une nuit de pleine lune van Hermann en Yves H. De film zou vanaf 4 september in de Verenigde Staten te zien moeten zijn op Video On Demand. Of, waar, hoe en wanneer de film in Nederlandse bioscopen en/of streaming services zal verschijnen, is nog onbekend.

Het plot van The Owners doet enigszins een beetje denken aan Don’t Breathe (2016), waarin een groep jongeren het huis van een blinde man wil bestelen en hier héél snel héél veel spijt van zou krijgen. Begin 2020 is aangekondigd dat deze film een vervolg zou krijgen, genaamd Don’t Breathe Again. Stephen Lang keert terug als “The Blind Man” en Rodo Sayagues, de co-scenarist van Don’t Breathe, zal de film regisseren en het vervolg zou in de herfst van 2021 in de bioscopen moeten verschijnen.

Naar welke film met Maisie Williams kijk jij het meest uit? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Maisie Williams in The Owners en New Mutants, kijk hier de trailers”

Plaats een reactie