Maker Resident Evil komt met survivalhorror The Evil Within

Shinji Mikami, de maker van Resident Evil, komt met een nieuwe titel: The Evil Within. Het spel moet een klassieke survivalhorror-ervaring gaan bieden.

The Evil Within - Teaser Trailer

De laatste survival horrortitel waar Mikami aan gewerkt heeft is Resident Evil 4. Volgens velen duwde deze titel de serie meer richting actie dan horror. Volgens uitgever Bethesda (bekend van onder meer Skyrim) zal The Evil Within ‘de ervaring van pure survival horror belichamen. Prachtig gemaakte omgevingen, verlammende spanning en een boeiend verhaal komen samen in een wereld waar de speler ingezogen zal worden.’

Mikami zelf heeft gezegd dat hij met de nieuwe titel de perfecte mix tussen actie en horror wil nastreven. Een belangrijk gameplay element is al bekend: het personage dat de speler bestuurt kan tegelijkertijd lopen en schieten, iets wat in de Resident Evil-titels onder Mikami altijd taboe was. Het zal interessant zijn om uit te vinden in hoeverre Mikami erin slaagt een goede actietitel te maken waarin ook de horror elementen effectief genoeg blijven. In 2014 kunnen spelers het gaan meemaken, op PS3, Xbox 360, PC en de volgende generatie consoles.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Maker Resident Evil komt met survivalhorror The Evil Within”

Plaats een reactie