Mark Pavia gaat Stephen King anthologie regisseren

Mark Pavia, de regisseur van Stephen King verfilming The Night Flier (1997), gaat opnieuw werk van Stephen King verfilmen, ditmaal in de vorm van een anthologie. Een anthologie is een verzameling korte verhalen in één film, vaak is er een rode draad, zodat de afzonderlijke verhalen één geheel vormen. Voorbeelden van anthologieën zijn The Twilight Zone (1983), Chillerama (2011) en Trick ‘r Treat (2007). Een bekende King anthologie is Cat’s Eye uit 1985, ook verschenen er King verhalen in de anthologieën Creep Show 1 (1982) en Creep Show 2 (1987).

Het is momenteel nog niet officieel bekend welke verhalen er gefilmd gaan worden, al schijnt Pavia op zijn Facebookpagina de nodige hints hebben laten vallen. Uit de hints zou men op kunnen maken dat de verhalen The Monkey en The Reaper’s Image uit Skeleton Crew verfilmd gaan worden. Zeker is in ieder geval wel dat er twee oude en twee recente verhalen worden gekozen.

The Night Flier King Pavia
Voor The Night Flier werkten Pavia en King ook al samen.

 

Pavia bleef na The Night Flier contact houden met King, ze schreven in 2005 zelfs samen een vervolg op The Night Flier genaamd The Night Flier: Fear of Flying (hoogstwaarschijnlijk ook refererend aan King’s eigen vliegangst). Recent kreeg Pavia toestemming van King om het anthologieproject uit te werken, beiden kozen ze twee verhalen uit voor de anthologie.

Mark Pavia heeft het sinds The Night Flier niet gemakkelijk gehad, aanvankelijk was hij betrokken bij de remakes van The Texas Chainsaw Massacre en Dawn Of The Dead, hij maakte echter geen deel uit van de uiteindelijke producties. Ook de definitieve productie van Clive Barker’s The Midnight Meat Train, waarvoor hij de ’treatment’ schreef, haalde hij niet. Inmiddels gaat het stukken beter; naast de Stephen King anthologie werkt Pavia nu ook aan Sick Nick, een kersthorrorfilm. We houden je op de hoogte.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Mark Pavia gaat Stephen King anthologie regisseren”

 1. mmm ben benieuwd. Vond the Night Flier wel goed, maar zeker niet het beste verhaal wat van Stephen King is verfilmd.
  Ik hoop dat dat ene verhaal er dan bij komt van die man die op dat eilandje terecht komt.
  Ik weet even niet de titel meer. Het was zo’n kort verhaal ook uit zo’n pocket.
  Het gaat over een man die kennelijk schipbreuk heeft geleden en op een eilandje terecht komt. Er is absoluut niets alleen zand en enkele albatrossen. Om zich in leven te houden moet ie dus albatrossen vangen. Maar op een gegeven moment heeft hij niet meer genoeg kracht om ze te vangen. Uiteindelijk moet ie z’n eigen been afzetten om nog aan voedsel te komen.

  Het verhaal is geschreven in dagboek vorm en is eigenlijk, ondanks dat het verhaal in de open lucht afspeelt, heel claustrofobisch. Ik vond het in ieder geval een geniaal kort verhaal.

  Beantwoorden

Plaats een reactie