Masterclass Special Effects in Horrorfilms met Ruwan Heggelman in Alkmaar

Heb jij woensdagavond 28 februari nog niets te doen? Overweeg dan om naar Alkmaar te komen voor een masterclass van de Nederlandse horrorfilmmaker Ruwan Heggelman, met een vertoning van zijn korte film Gnomes en de klassieker Gremlins!

De Amersfoortse filmmaker heeft een aantal horrorfilms gemaakt: Het Snoepmonster (2010), Beste Vrienden (2015), Mime (2021) en Gnomes (2022). En zelfs Hollywood is ondersteboven van die laatste film en zal zelfs een volledige horrorfilm worden. Tussendoor monteert hij ook trailers, zoals bijvoorbeeld van de moderne VR-versie van de game 7th Guest. Genoeg kennis voor een masterclass dus.

Ken jij alle horrorfilms uit de 90’s? Ben je op zoek naar input voor jouw (gruwelijke) filmplannen? Of wil je juist tips waar je varkensdarmen perfect voor kunt inzetten? 

Filmhuis Alkmaar is woensdagavond 28 februari dé plek voor gore en horror. Filmmaker/regisseur Ruwan Heggelman gaat met moderator Sterre de Jong in gesprek over zijn passie voor horror en het gebruik van practical effects in film. In zijn prijswinnende korte film Gnomes (2022), maakte Ruwan veel gebruik van practical effects. Hoe kwam hij op het idee voor deze film? Tegen welke problemen liep hij aan en hoe heeft hij dit opgelost? Wat voor tips heeft hij voor beginnende makers?

Ruwan vertelt over het verloop van het creatief proces tijdens het maken van een horror-comedy en over het Nederlandse horrorklimaat. Aan de hand van ‘behind the scenes’ foto’s en zijn Gnomes-pop neemt hij je mee in het ontstaan van zijn concept en film.  

Na het gesprek gaan we kijken naar de klassieker Gremlins (1984), een film waar Ruwan veel inspiratie uit gehaald heeft. De masterclass begint om 18.00 uur.

Bang dat je laat thuis bent? Valt mee! Het programma begint namelijk lekker op tijd.

18.00 – 18.04 Welkomstwoord
18.04 – 18.10 Vertoning korte film Gnomes
18.10 – 19.15 Masterclass special effects
19.15 – 21.00 Vertoning van de film Gremlins
21.00 Borrel in de foyer. Ruwan is graag beschikbaar voor vragen.

En problemen met je avondeten? Voor €6,50 serveren ze in het filmhuis heerlijke soep met brood!

Alle informatie over de masterclass met Ruwan Heggelman in het Filmhuis Alkmaar vind je op de website.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie