Meat Grinder (Tiwa Moeithaisong, 2009)

Meat GrinderMeat Grinder, het lijkt een veelzeggende titel voor deze Thaïse horrorfilm, maar of iedereen er gehakt van kan maken is ten zeerste de vraag. De film begint met een aantal flashbacks, probeert de film je in de war te maken of nieuwgierig?

Buss, een beeldschone Thaise groeide op met een gokverslaafde vader en een moeder met losse handjes. Nu ze zelf alleenstaande moeder is worstelt ook zij met de armoede, probeert Buss rond te komen met het verkopen van soep op straat. De opbrengst is amper genoeg om voor zichzelf en voor haar kleine dochter Bua te zorgen, laat staan om de schuld af te betalen die haar man heeft nagelaten…

Op een ochtend belandt ze met haar soepkar midden in een demonstratie, als ze die avond door ongelukkig toeval één van die demonstranten dood aantreft in de kar, dan weet Buss er wel raadt mee. Naar moedersrecept haalt ze de vleesmolen erbij, met vele nieuwe tevreden klanten besluit ze zelfs een noedelrestaurant te openen, haar kannibalistische maaltijden blijken een culinair hoogstandje, al blijven de hoofdingrediënten geheim.

meat grinder (fingers nailed)Maar niet al haar ingrediënten/slachtoffers zijn zo gelukkig om als dood vlees in haar keuken te belanden, op een gruwelijke wijze wordt je vast gespijkerd, alvast gekruid en in leven gehouden (want dan ben je langer houdbaar). De gruwelijke horrorfilm krijgt bijval van het dramatische leven van Buss, een oud trauma haalt haar in en haar geheimen worden geopenbaard..

Meat Grinder is een stevige bloederige martelhorrorfilm, versterkt met een flink stuk arthousedrama, voor de liefhebbers met een hele sterke maag. Het acteerwerk van onder andere Mai Charoenpura is niet altijd even sterk, maar met Meat Grinder het regisseur Tiwa Moeithaisong een zeer originele en Thai-horror neergezet.

De DVD van Meat Grinder ligt vanaf vandaag in de winkels.

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel
Michiel
12 jaren geleden

Woei! Arthouse Martelporno uit Azië! Heeft toch wel de elementen die ik in Ravenous miste… Hoewel dat wel weer een heel ander soort verhaal is natuurlijk…

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

De horrorversie van De Grønne Slagtere (The Green Butchers)? 😛 Ik vind het idee wel gaaf en in de trailer ziet de gore er ook goed uit, maar Aziatische films met veel geweld en gore trekken me nooit zo, omdat het vaak heel raar wordt gefilmd en belicht. Een schommelende camera die een gruwelijke scène opneemt in een donkere ruimte betekent dat je vrij weinig ziet. Vergelijkbaar met Jaws, waar je afwisselend tanden, een ledemaat en water moet bloed ziet, maar nooit een totaalbeeld 😛

Michiel
Michiel
12 jaren geleden

Eindelijk gezien!
Mooie shots en heerlijke gruwelijke beelden! Naast de gore is er zelfs nog ruimte over voor een vleugje drama en de flashbacks hebben (op mij) zeker een verwarrend effect gehad.

Ik vindt het in ieder geval een aanradertje 😀

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Blij dat ik deze trailer zie nadat ik al in Thailand ben geweest 😉
Hou deze in mijn achterhoofd voor een (zelf te organiseren) horrornacht met vrienden ofzo…

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x