Medusa krijgt haar eigen horrorfilm

Anna Chazelle (Narrow, La La land) heeft recentelijk aangekondigd dat ze in samenwerking met Fangoria Studios het verhaal van Medusa gaat verfilmen. De film gaat zich af spelen in het oude Griekenland en belooft een verhaal te vertellen welke de kijker nog lang gaat onthouden.

Wie is Medusa?

Medusa is een Gorgon, dat is een monster uit de Griekse mythologie. Medusa was eerst een hele mooie vrouw, maar toen ze een relatie had met Poseidon besloot Minerva haar te straffen door het haar van Medusa te veranderen in slangen. Buiten dit werd het ook gevaarlijk om in haar ogen te kijken; wie dat wel deed veranderde in steen. Aan het eind van het verhaal wordt Medusa vermoord door Perseus. Perseus gebruikte vervolgens haar hoofd als wapen om op deze manier zijn vijanden in steen te veranderen. Zo bleef Medusa ook na haar dood een afschrikwekkend monster.

Filmmaker Chazelle is van mening dat Medusa niet alleen een afschrikwekkend monster is. In Medusa’s verhaal staat namelijk haar vrouwelijke woede centraal. Deze woede richt zich zowel naar de goden als naar de mensen; beiden wilden haar immers vermoorden. Chazelle, die zowel het script schrijft als de regie op zich zal nemen, is vastbesloten om dit in haar film te benadrukken en hiermee het idee van Medusa als monster voorgoed te veranderen.

Medusa

Wanneer kunnen we de film zien?

Het is nog niet bekend wanneer de film te zien is, maar je kan natuurlijk altijd de Nachtvlinders blijven volgen voor meer nieuws over deze film, laten we dan ook hopen dat de film steengoed wordt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Medusa krijgt haar eigen horrorfilm”

Plaats een reactie