Metro 2033-verfilming gestopt door schrijver Glukhovsky

Filmstudio MGM had in 2012 de rechten gekocht voor een verfilming van het boek Metro 2033 van schrijver Dmitry Glukhovsky. Nu is bekend geworden dat de schrijver de filmstudio heeft gestopt en te rechten teruggenomen.

Het boek Metro 2033 is het debuuut van Glukhovsky, hij publiceerde het gratis op zijn website in 2002 en verscheen later wereldwijd in boekvorm. Ook maakte THQ er een succesvolle game van met dezelfde naam. Mede door dit succes kreeg Hollywood interesse in het Russische verhaal en kocht MGM de rechten. Mark Johnson werd als producent aangesteld en F. Scott Frazier begon aan het script.

Tegenover VG247 vertelde Dmitry Glukhovsky dat hij verre van tevreden was over de ver-Amerikaanste versie van het verhaal. In plaats van Moskou zou de verfilming plaats gaan vinden in Washington D.C., waar nazi’s, communisten en de Dark Ones niet zouden werken. De laatsten werden vervangen door willekeurige beesten niet niet eens menselijke trekken zouden hebben. Metro 2033 heeft als centraal thema xenofobie, maar niet specifiek op de Afro-Amerikaanse bevolking. Volgens de schrijver was het resultaat een enorm generiek ding.

Nu hij de rechten terug heeft, praat de schrijver met verschillende andere producenten en hoopt dat hij een partij kan vinden die het verhaal wil vertellen dat dicht bij zijn boek ligt, zoals ook is gelukt bij de game.

Liefhebbers van de Metro-gamereeks kunnen vanaf 22 februari genieten van de nieuwste game, Metro Exodus verschijnt dan voor PC, PS4 en Xbox One.

Metro Exodus - Spartan Collector's Edition Revealed [UK]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie