Metro Exodus krijgt next-gen makeover en multiplayer spinoff

Uitgever Deepsilver en 4A Games hebben zojuist bekend gemaakt dat hun game Metro Exodus een upgrade krijgt als het spel naar de nextgen-consoles PS5 en Xbox Series komt. Dit hebben ze gezegd in een aankondiging naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van hun franchise. In 2010 kwam namelijk Metro 2033 uit.

De Playstation 5 en Xbox Series hebben tal van verbeteringen zoals hogere framerates, kortere laadtijden en, steeds populairder aan het worden, ray-tracing support. Iedereen die de vorige gen versie heeft (PS4/Xbox One), krijgt gratis de upgrade naar de verbeterde PS5 of Xbox Series X|S-versie. Het maakt daarbij niet uit of je de digitale of de fysieke versie hebt. Goed nieuws!

Maar er is meer. 4A Games heeft ook bekend gemaakt dat ze bezig zijn met een compleet nieuw deel, die helemaal opnieuw gemaakt wordt met een helemaal op de nieuwe hardware van de consoles afgestemde engine waar Metro gebruik van maakt. Er is nog niet veel over bekend, maar wel dat ze het multiplayer-landschap aan het verkennen zijn.

Multiplayer in Metro, dat zie ik wel zitten als ik er zo over nadenk. Maar dan moet het wel precies in die typische Metro-stijl zijn. Gelukkig dacht de uitgever daar ook zo over, want ze geven aan niet zomaar met de trend mee te willen gaan, maar echt een Metro-feel aan het multiplayer gedeelte mee te willen geven. Het multiplayer gedeelte wordt ook door een andere studio ontworpen, Saber Interactive (die we allemaal kennen van Halo: The Masterchief Edition), zodat de single player ervaring van hoge kwaliteit blijft.

Kom maar op. Ik geniet nog met volle teugen van 2033 Redux en Last Light Redux op Stadia, de games barsten van de sfeer en spelen heel erg lekker. Kijk jij ook uit naar de remaster en een nieuw deel met eventueel ook nog een multiplayer? Ik hoor het graag van je in de comments hier beneden of op Facebook.

Metro Exodus - Exclusive Gamescom Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie