Micky Mouse-horrorfilms in 2024?

In 2024 lopen de auteursrechten van Disney op Mickey Mouse af. Betekent dit dat er -net zoals met Winnie The Pooh- nu ook een horrorfilm gaat komen met de allerbekendste muis op aarde? Wij kunnen eigenlijk alleen maar hopen, maar een heel gek idee is het natuurlijk niet. Er is al een film op IMDB aangekondigd. En daarbij, Disney zélf is ook al ergens mee bezig.

Nu is het niet zo dat de Mickey Mouse zoals wij hem allemaal goed kennen, dadelijk geen rechten meer heeft. Het gaat hier specifiek over Steamboat Willie, de allereerste personificatie van Mickey Mouse. Van dat personage verlopen de rechten straks op 1 januari 2024. Disney heeft het nog een aantal jaar tegen kunnen houden -de oorspronkelijke houdbaarheidsdatum was 1983- maar nu moeten ze er toch echt aan geloven. Maar goed, Willie is -op wat rare, kleine uiterlijkheden na- zo goed als twee druppels water gelijkend op de overbekende muis.

Mickey Mouse Horror House

Er zijn dus twee projecten die misschien wel, misschien niet het daglicht zien. Op IMDB is iemand al druk geweest met een plaatsje vrijhouden voor de film Mickey Mouse Horror House. Veel is daar nog niet over bekend. Mickey en zijn vriendjes Donald en Goofy volgen drie jongens die ze vervolgens gaan terroriseren. De film heeft nog geen releasedatum en het daadwerkelijk filmen moet ook nog beginnen. De regisseur is Hayden Caswell en samen met Jonathan Dolder is hij verantwoordelijk voor het script.

Mickey Mouse’s Midnight Massacre

Begin dit jaar kwam Disney al met het schokkende nieuws dat Mickey niet meer hun officiële mascotte is, om later dit jaar te verkondigen dat zij zelf ook met een horrorfilm omtrent de muis met de rode broek bezig zijn. De film Mickey Mouse’s Midnight Massacre wordt zelfs de eerste R-rated Disney horrorfilm ooit gemaakt en komt uit in oktober 2024. In deze nieuwe film wordt Mickey Mouse betoverd door “The Creator”. Door de betovering wil hij Disney World en alle personages in de parken vernietigen. Ondertussen doen zijn vrienden wat ze kunnen om deze kwade spreuk te stoppen en Disney World en Mickey te redden van de vloek.

Gedurende de film vermoordt Mickey helaas een aantal van zijn vrienden, waaronder Goofy en zelfs zijn liefje Minnie. Hij vernietigt ook het kasteel van Assepoester en veel van de attracties, zoals Space Mountain en de Jungle Cruise. De Schepper gebruikt Mickey als truc om de parken over te nemen en de controle terug te krijgen over wat hij verloren heeft. Hij gebruikt Mickey als pion om zich tegen zijn vrienden te keren en zo weer de macht terug te krijgen.

Mickey's Halloween Treat
Mickey’s Halloween Treat

Het belooft (mede door de r-rating) geen standaard familiehorror ala Disney te worden zoals we die al kennen uit de films Nightmare Before Christmas en Toy Story of Terror, maar een stuk steviger. Ook is het een live-action film, met echte acteurs. Ook beloven ze veel GCI, en daar word ik weer wat minder blij van. Maar goed, eerst maar eens zien.

Kassucces

Het is niet zo gek dat verschillende partijen staan te springen om dit enger te maken dan nodig is. De horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey is immers in honderden bioscopen over de hele wereld te zien geweest en heeft een enorme indruk gemaakt. Mensen stonden versteld toen ze de trailer van de horrorfilm over ’s werelds meest bekende gele knuffelbeertje zagen. Wie had gedacht dat zo’n geliefd icoon zou kunnen worden veranderd in zoiets duivels? In de vier dagen sinds de release heeft de film al ruim 2,3 miljoen euro opgebracht. Dit is een behoorlijk succes, omdat de film gemaakt is met een budget van ruim 93.000 euro. Het is dus niet zo gek om te denken dat Mickey ook zo’n stunt kan uithalen.

Mickey Mouse - The Haunted House (1929)
Mickey Mouse in The Haunted House uit 1929(!)

Wat vind jij? Afblijven van onze helden van weleer, of is het wel grappig dat je ze eens in een andere setting ziet?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Micky Mouse-horrorfilms in 2024?”

Plaats een reactie