Mike Mignola komt met nieuw Frankenstein-verhaal

frankensteinundergroundHet beroemde monster van Frankenstein komt weer terug in 2015 met een nieuwe vijfdelige serie, Frankenstein Underground, geschreven door de beroemde Mike Mignola (Hellboy). Verder zal Mignola ook de covers doen. De strip zelf komt van de hand van Ben Stenbeck (Baltimore). Het wordt uitgegeven door Dark Horse Comics.

Het verhaal gaat uiteraard over het Frankenstein monster, alleen, verlaten en struinend door de wereld, waar hij andere monsters ontmoet en duistere geheimen ontdekt. Dit is de tweede keer dat Mignola werkt met het Frankenstein monster. De eerste keer was in House of the Living Dead, een samenwerking van Mignola en Richard Corben (Heavy Metal Magazine).

Mignola was altijd al gefascineerd door het monster van Frankenstein van Mary Shelley en van de klassieke Frankenstein films van Universal Studios met Boris Karloff als het monster. Maar hij vond het zeer intimiderend om met zo’n horroricoon te werken. Hij wilde zo dicht mogelijk bij het origineel van Mary Shelley blijven, maar ook bij de versie van Boris Karloff. Het monster bevindt zich nu ook een geheel nieuwe omgeving. Mignola denkt dat het resultaat hieruit iets compleet nieuws zal brengen voor het Frankenstein monster, maar ook voor de wereld van Hellboy en het B.P.R.D. (Bureau for Paranormal Research and Defense).

Scott Allie, de hoofdredacteur van Dark Horse Comics, zegt dat deze versie van het Frankenstein monster zal dezelfde dorst naar kennis hebben, zoals in het boek van Mary Shelley. Het monster zal de lezer meenemen door de wereld van de verhalen van Mignola en licht werpen op de grootste mysteries van deze wereld.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie