Massive Multiplayer Online Vampire: the Masquerade in 2012

Naast de Zombie MMO van Undead Labs komt er begin 2012 nog een interessante genre Massive Multiplayer Online Game uit: World of Darkness gebaseerd op Vampire: the Masquerade.

In 2006 fusseerden White Wolf (uitgever van de role playing games Vampire: The Requiem, Werewolf: The Forsaken, Mage: The Awakening) en CCP (producent van de MMO EVE-online) en direct werd duidelijk dat het ontwikkelen van de World of Darkness MMO één van de doelen is.

World of Darkness Massive Multiplayer Online Game

De fans waren nogal verdeeld over het idee, een MMO zou het einde kunnen betekenen van de huidige uitgaves pen-and-paper RPGs van White Wolf. Dit weekend werd op het feestje ter ere van het 20-jarig bestaan van White Wolf duidelijk dat de fans zich hier geen zorgen over hoeven te maken. De spellen van White Wolf zijn op te delen in twee periodes, de huidige serie speelt zich af in de huidige tijd, terwijl de verhaallijnen die zich in de oude wereld afspeelden in 2004 uit de productie is gehaald. De MMO World of Darkness speelt zijn af in deze Old World of Darkness en zal de huidige spellen van White Wolf dus niet in de weg zitten.

Veel details zijn er nog niet over de game bekend, White Wolf en CCP noemen een release voor begin 2012, het spel zal in eerste instantie Vampire: The Masquerade bevatten, wat direct ruimte open laat voor expansions als Werewolf: The Apocalypse en Mage: The Ascension. Verder wil men de focus leggen op interactie tussen de spelers, intrige en politiek, wat heel goed mogelijk in met de engine van EVE-online.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Massive Multiplayer Online Vampire: the Masquerade in 2012”

  1. Ow, dat ziet er idd cool uit… Niet dat ik nou heel goed was in Vampire: the Masquerade, maar ik vond het wel een heel fijn spel. Lekker donker enzo.

    Ik vraag me alleen af, in hoeverre zal je de rol als vampier kunnen spelen? Zou het alleen bite’n run zijn? Of zul je je écht in de rol van een eeuwen oude, zielarme, moordend nachtwezen kunnen onderdompelen… Dat laatste trekt me wel 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie