‘Mijn Moeder De Atoombom’ is succesvol gecrowdfund

Met het maken van Mijn Moeder De Atoombom, een film die de verschillende genres van horror en coming of age combineert, studeert de Brabantse Nina Raaijmakers af van de St. Joost School of Art and Design in Breda. Deze film belooft een nieuwe spannende aanvulling te zijn voor de nederhorror.

Het verhaal van de film

De film Mijn Moeder De Atoombom gaat over de zeventienjarige Noa die opgroeit met haar alleenstaande moeder. Haar moeder is een wetenschapper en zo compleet geobsedeerd met haar onderzoek naar kernenergie dat ze, als gevolg hiervan, Noa ernstig verwaarloost.

Na de dood van haar moeder belandt Noa in een weeshuis voor abnormaal intelligente kinderen. Hier worden jongeren in het geheim klaargestoomd om het grootste vernietigingswapen aller tijden te bouwen; de atoombom. Wanneer Noa in aanraking komt met Uranium voelt ze een sterke aantrekkingskracht om dit te consumeren. Het eten van Uranium geeft Noa de controle over haar lichaam maar de vraag komt naar boven hoelang ze deze controle nog kan houden wanneer er een verslindende radioactieve massa in haar buik groeit.

De visie van de regisseur.

Met haar afstudeerfilm wil de regisseur, Nina haar fascinatie voor het menselijk lichaam combineren met de thema’s van feminisme, angst voor kernenergie en vrouwelijke lichaamsintegriteit. Nina liet zich voor deze film beïnvloeden door de huidige maatschappij en hoe hier tegen vrouwen wordt aangekeken.. De meeste vrouwen kunnen momenten bedenken in hun leven waarbij hun grenzen niet werden geaccepteerd en overschreden. Het gebrek aan vrouwelijke lichaamsintegriteit is een probleem van alle tijden waar we ons niet los van weten te wringen. Met deze film wil Nina de maatschappij indirect een spiegel voor houden.

Als filmmaker wil Nina op een positieve manier bijdragen aan de representatie van vrouwelijke personages in de media. Ze ziet het personage van Noa dan ook als horror heldin. Ondanks dat het lichaam van Noa gedurende de film aftakelt wordt Noa steeds krachtiger en meer uitgesproken. Ze maakt de groei mee van timide meisje naar een sterke weerbare vrouw.

De body horrorelementen in de film zijn niet alleen maar bedoeld om te de kijker angst in te boezemen maar het is een cruciaal middel om het verhaal te verheffen. Ondanks de bloederige elementen in deze film is het zeker geen exploitatiefilm. Onder de horror van de film zit een aangrijpend coming of age verhaal over Noa en de manier waarop wij als samenleving naar het vrouwelijk lichaam en geest aankijken.

De video voor de inmiddels succesvol afgeronde crowdfunding via Voor De Kunst.

Nina heeft zeer actuele elementen in deze film verwerkt; de maatschappelijke kijk naar vrouwen staat flink onder de aandacht. Sterke vrouwelijke personages zijn in horror zeker ook bij de meeste mensen bekend, zo worden personages als Sidney Prescott, Nancy Thompson en Laurie Strode nog altijd geliefd door hun fans. Ik ben dan ook zeker nieuwsgierig hoe het personage van Noa zich verhoudt naar deze iconische personages.

Wij willen Nina feliciteren met haar succesvolle crowdfunding actie. Momenteel zit Nina in de draaiperiode van haar film en richt zij zich op een première datum. Waarschijnlijk zal dit rond eind juni/begin juli zijn. Wij hopen dat Nina’s film inslaat als een bom en natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie