Wat als echte monsters de make-up voor films doen?

American Gothic Press presenteert met trots hun toekomstige stripserie Monster World, hun tweede titel gemaakt door stripauteur Steve Niles (30 Days of Night, Criminal Macabre), die eerder ook Broken Moon onder hen uitbracht.

Het verhaalt volgt een detective, die de verdwijning van een man onderzoekt. De detective stuit algauw op een sekte, die de controle lijken te hebben in… Hollywood monsterfilms?

monsterworldOprichter van American Gothic Press, Philip Kim, kreeg het idee voor het verhaal door zichzelf af te vragen: “Wat als de grimeur achter het monster make-up van monsterfilms hulp kreeg van echte monsters voor extra realisme? Wat voor krachten zouden daarachter schuilen als dat mogelijk was?”

In samenwerking met Steve Niles, is een verhaal gekomen dat het noir genre met de occult verbindt.

Voor Kim is deze serie een van zijn beste prestaties, zeker omdat hij mocht samenwerken met Niles en striptekenaar Piotr Kowalski (SEX, Night Breed), die de tekeningen verschaft voor het verhaal.

Kowalski heeft al ervaring met het noir genre door zijn samenwerking met Joe Casey, met wie hij de noir serie SEX van Image Comics maakt. Hij nam meteen het aanbod aan om te werken aan Monster World.

Kowalski heeft in zijn carrière al veel monsters en andere enge wezens getekend, maar met Monster World kon hij ze allemaal tekenen in een verhaal. Het noir verhaal sprak hem ook aan, omdat het tekenen van donkere kamers, hoeken en enge schaduwen een van zijn favorieten is.

Monster World is een miniserie die uit vier delen zal bestaan. Ieder deel zal een deel bevatten van een schilderij van occult kunstenaar Nigel Sade. Met alle vier strips samen kan het schilderij compleet worden gemaakt.

Deel 1 van Monster World komt uit op 30 december.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie