‘Morbius’ uitgesteld naar oktober 2021

Morbius, de Marvel Spider-man spinoff met in de hoofdrol Jared Leto als ‘the living vampire’ was door de Covid-19 pandemie al een keer uitgesteld. Sony heeft nu laten weten de film toch nog wat later in het jaar te plannen, namelijk in oktober. Een meer passende keuze voor een wat duisterdere superheldenfilm over een vampier lijkt me zo.

Morbius gaat over een wetenschapper die in zijn zoektocht naar een geneesmiddel voor een zeldzame bloedziekte zichzelf in een soort vampier veranderd. Met zijn nieuw verkregen bloedlust walgt hij van zichzelf maar besluit hij zijn nieuwe krachten te gebruiken om op criminelen en andere bad guys te jagen.

In de comics en animatieshows heeft Morbius vaker geclashed met Spider-man. Net als Venom trouwens, die in 2018 zijn eigen film kreeg. Zowel Venom als Morbius zijn geen officieel onderdeel van de brede mythologie van de ‘Marvel Cinematic Universe’, maar het is erg cool dat deze antihelden ook aandacht krijgen.

Kijk hier nog eens de trailer:

MORBIUS Trailer #1 Official (NEW 2022) Vampire Superhero Movie HD

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “‘Morbius’ uitgesteld naar oktober 2021”

 1. Degene die deze trailer heeft gemaakt is waarschijnlijk vergeten dat je in een trailer niet gelijk het hele verhaal al moet vertellen… Ik heb na het kijken bijna het gevoel dat ik de film al niet meer hoef te zien. De blanks kan ik zelf wel invullen, uitgaande van het standaard superheldenfilm concept.

  Ik zag ook die andere Jared (Harris) voorbij komen en dat is één van mijn favo acteurs. Dat is interessant. En tevens zag ik Michael Keaton voorbij schieten die al eens een bad guy in een Spiderman film speelde.
  Sony is dus druk bezig om zijn eigen MCU samen te stellen. Helaas wel met PG-13 films. Daarom was Venom bijvoorbeeld een tegenvaller. Een bloedeloze film over een monster dat hoofden van mensen afbijt. Ik vond het knap dat het kon, maar het resultaat was wel een slappe hap film.

  Als ze de ballen hebben om dit een R rated film te maken, dan is het wellicht de moeite waard de film te gaan kijken. Maar echt, als ik een film zonder bloed over een vampier wil zien, dan kijk ik liever de jaren 30 versie van Dracula nog een keer.

  Beantwoorden
  • Ik denk dat het heel veel te maken heeft met het feit dat superhelden nu heel erg ‘hot’ zijn en dat er vanuit de studio’s een heel grote druk komt dat de films voor een zo breed mogelijk publiek moeten worden gemaakt. Dit is ook precies waarom het zó lang heeft geduurd voordat bijvoorbeeld Deadpool eindelijk werd gemaakt. Studio’s zijn heel erg huiverig als het over dit soort ‘extremen’ gaat. Het enorme succes van The Boys op Amazon (een fantastische take op het genre die je écht moet zien als je dat nog niet hebt gedaan) bewijst echter wel dat er een bepaalde markt is voor R-rated superhelden. Echter of deze niche groot genoeg is voor feature films blijkt op het moment helaas nog niet echt zo te zijn.

   Beantwoorden
   • Ja, daar heb je natuurlijk gelijk in. Die films kosten bakken met geld en dat moet wel terugverdiend worden. Als je dan een groot deel van je potentiele publiek uitsluit door de rating dan kost dat gewoon geld. Het blijft natuurlijk een commercieel verhaal.
    Het is dan puur afwegen of het publiek dat door de R rating wellicht extra komt, opweegt tegen de mensen die niet mogen kijken. Waarschijnlijk zal dat, zoals je al zei, niet tegen elkaar opwegen. Helaas.
    Maar, er zijn wel eens vaker meerdere versies van films uitgebracht, bijvoorbeeld een directors cut op DVD. Maak dan een R rated en een PG-13 versie, waarin wat meer is geknipt. Als ze kunnen knippen om de Chinese markt op te mogen, zou dit ook mogelijk moeten zijn. Misschien wishful thinking mijnerzijds….

    The Boys heb ik gezien. Fantastisch! Nu eens niet over saaie superhelden die alles goed doen, maar een nogal andere kijk op het genre. En bij vlagen heerlijk goor. Ja, dat is zeker, net als Deadpool trouwens, een verademing.
    Check dan zeker ook de film “Brightburn”. Die doet ook zoiets. Heerlijke film.

    Beantwoorden

Plaats een reactie