MUBI maakt van de Playstation 3 een filmhuis

Eind oktober brengt Sony een nieuwe dienst naar de Playstation 3: MUBI. Via een applicatie krijgen Playstation bezitters toegang tot ’s werelds grootste filmbibliotheek voor onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films.

Een gedeelte van de horrorfilms waarover wij op De Nachtvlinders schrijven, zijn vaak alleen te zien op filmfestivals en komen slechts sporadisch in Nederland uit. Met MUBI is de kans om deze internationale filmfestivaltitels te bekijken een stuk groter geworden. Daarnaast komen er exclusieve online premières en zullen we ook kunnen genieten van bijvoorbeeld Oscar en Palme D’Or winnaars.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Sony gaat hiervoor de samenwerking van met het bedrijf van Efe Çakarel, een filmliefhebber die MUBI in 2007 opstartte om deze films te conserveren en wereldwijd beschikbaar te maken. Een samenwerking met Celluloid Dreams, The Criterion Collection, Costa Films en The World Cinema Foundation vormt hiervoor de basis. Van het werk van beroemde filmregisseurs zoals de Coen Brothers en Tarantino tot Latijns-Amerikaanse regisseurs en gerestaureerde kortfilms afkomstig uit de meest obscure archieven.

MUBI is een Video On Demand dienst waar je films zeven dagen kunt huren voor een prijs tussen €0,99 en €3,49 of een all-you-can-eat maandabonnement voor €12,99, de betaling kan via je PSN-account. Ook zullen onder andere trailers en filmfestivalnieuws gratis toegankelijk zijn. Daarnaast kunnen je vrienden van Facebook en PlayStation Network met MUBI worden geïntegreerd. Hiermee kun je laten weten wat je hebt gekeken, fan van een film worden, films beoordelen en doorsturen aan vrienden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x