Multiplayer preview F.E.A.R. 3

In het eerste deel vernietigde Point Man zijn broer Paxton Fettel, maar heeft spijt en komt erachter dat de bron van de paranormale activiteiten bij Alma ligt. F.E.A.R. 2 heeft Michael Bekket als hoofdrolspeler en krijgt de opdracht om Alma te vernietigen. Hij faalt echter en valt voor haar charmes, ze wordt zwanger. Nu keren Point Man en Fettel terug om te doen, wat allang gedaan had moeten worden.

Een game waar velen al lang naar uitkijken is F.E.A.R. 3, helaas is de titel een paar keer uitgesteld, maar het lijkt er op dat de game nu echt deze maand in de winkels zal liggen. Ontwikkelaar Day 1 Studios werkte aan het eerste deel van F.E.A.R. en mocht nu van Warner Bros ook het derde deel voor zijn rekening nemen. Eén ding is duidelijk, het belangrijkste in F.E.A.R. 3 is multiplayer.

Coöp

Producer Ernest Zamora introduceert het spel middels de coöpmodus, hij bestuurt supersoldaat Point Man en zijn collega speelt de dode broer Paxton Fettel. De broeders hebben één doel en dat is Alma vinden en ze blijkt dichtbij, regelmatig zul je haar in een ooghoek voorbij zien komen. De invloed die ze op de wereld heeft is enorm, als de hoogzwangere weeën krijgt is dat in het hele spel te maken en zullen monsters deze wereld betreden.

Waar Point Man een soldaat is en vooral schietwapens zal gebruiken, beschikt Fettel over bovennatuurlijke krachten en kan hij met een psychic-link bijvoorbeeld Point Man beschermen. Of het lichaam van een vijand overnemen. Het lijkt er op dat samenwerking tussen de twee karakters zorgt ervoor dat de spanning en de horror behouden blijft. Tussen het slachten van de diverse wezens door, is er ook een kleine onderlinge strijd. Op verschillende gebieden kun je punten verzamelen; Agression, Tactics, Aptitude en Psychic. Verdien/Vind je die punten dan kun je kiezen om deze eerlijk te delen, of alles voor je zelf te houden.

Multiplayer

Het spel kent ook vier multiplayer modus met afwisselende focus op samenwerking of ieder voor zich. Het spel is hier meer shooter dan horror met een vleugje van de duistere sfeer.

Contractions
Met 4 spelers starten we als supersoldaten in een ruimte die dienst doet als schuilplaats. Ons doel? Het overleven van diverse ‘waves’ met vijanden. We nemen een kijkje buiten de bunker en vinden wapenkratten, openen gaat niet en we nemen ze mee de bunker in. De wapens zjn nu wel tot onze beschikking. Inmiddels blijkt de eerste golf vijanden gearriveerd, ongecoördineerd overleven we het en ontdekken de mogelijkheid om elkaars wonden te verzorgen. Contraction is vergelijkbaar met soortgelijke modus in diverse shooters, lekker pittig, actief en leuk.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Soul King
Deze gamemodus spelen we een gelijke van Fettel en is ons doel om zieltjes te verzamelen. Dat kan doormiddel het overnemen van het lichaam van computertegenstanders, maar als je dat lichaam hebt, kun je ook je tegenspelers aanvallen voor extra punten. Deze multiplayer-modus is behoorlijk competief en de potjes zijn snel, prima voor tussendoor dus.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Fucking Run!
De meest horrormodus is wel Fucking Run! Met vier spelers moeten we een level doorlopen en zien te overleven. Maar de vijanden zijn niet onze grootste angst, we moeten de Wall of Deathvoorblijven. wordt één speler ingehaald, dan hebben we verloren. Een zeer coöperatieve horrormodus.

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Soul Survivor
Eigenlijk begint deze modus hetzelfde als Contractions, maar als Alma ten tonele verschijnt blijkt één van de spelers onder haar macht. Hij heeft een nieuwe opdracht: alle andere spelers tot hetzelfde lot dwingen. De drie overgebleven spelers moeten zien te overleven, wie ten prooi valt aan deze speler zal hem helpen. De video is wellicht duidelijker:

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Conclusie

F.E.A.R. 3 is dan een paar keer uitgesteld, maar het wachten lijkt te worden beloond. Deze multiplayermodus speelden allen prima en zijn zeker vermakelijk. De coöp hebben we niet in handen gehad, de demonstratie van producer Ernest Zamora maakte ons zeker wel enthousiast. De singleplayer blijft nog even een verrassing, maar voelt nu al overbodig.

F.E.A.R. 3 komt 23 juni uit in de Benelux voor PC, Xbox 360 en Playstation 3.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Multiplayer preview F.E.A.R. 3”

  1. Interessante modi!! Zeer origineel uitbedacht! Lijkt me toch aardig horror worden deze game, nu in de mp met die zombies en die geest van soul survivor!! Dit zou zo maar eens een groot aantal mensen kunnen gaan trekken in tegen stelling tot de fear 2 mp:(
    Goede preview!

    Beantwoorden

Plaats een reactie