Musical The Addams Family vanaf november in Nederland

Vanaf november is de musical The Addams Family te zien in de Nederlandse theaters, waaronder Schouwburg Hengelo, Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, World Forum Theater Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Parkstad Limburg Theater Heerlen, en het RAI Theater in Amsterdam.

De populaire personages van striptekenaar Charles Addams zagen voor het eerst het daglicht in 1938 als cartoon in The New Yorker. In 1964 maakten ze de overstap naar de televisie en in 1991 verschenen ze op het witte doek. Vervolgens zou het nog bijna 20 jaar duren voor de macabere familie op Broadway verscheen. Muziek en songteksten werden geschreven door Andrew Lippa, die met The Addams Family genomineerd werd voor Tony Award for Best Original Score. Het script is van Marshall Brickman en Rick Elice.

De muzikale komedie won diverse publieksprijzen en is nu eindelijk op de Nederlandse planken te zien. Regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson, vertaler/bewerker Jon van Eerd en West End dirigent Dave Keech werken mee aan de productie. En ook de (toch wel indrukwekkende) cast is inmiddels bekend. Gomez wordt gespeeld door Johnny Kraaijkamp, Pia Douwes is Morticia, Marjolein Teepen vertolkt de rol van Wednesday en Martijn Vogel speelt Pugsley. Tony Neef kruipt in de huid van Oom Fester, Irene Kuiper is Oma Eudora en Raymond Paardekooper speelt butler Lurch.

Nederlandse cast The Addams Family Copyright Margot de Heide
Nederlandse cast The Addams Family Copyright Margot de Heide

In de musical wordt dochter Wednesday Addams verliefd op Lucas, een gewone jonge man die afkomstig is uit een doodnormaal gezin. Alleen haar vader Gomez is op de hoogte van dit vreselijke geheim, maar hij vindt het moeilijk om dit voor zijn geliefde Morticia verborgen te houden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner komt de waarheid boven tafel. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

Als liefhebber van The Addams Family ben ik erg benieuwd naar deze musical. Met zo’n geweldige cast kan het eigenlijk niet fout gaan. Ook benieuwd? Kaarten zijn te koop via: www.theaddamsfamily.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie