Vier een macaber valentijn in De Balie op vrijdag de 13e

bloody-valentine-balieNa de hete Kerst met Silent Night zijn Cinema Macabre en De Balie Amsterdam terug om een ander feestje te verstieren: Valentijn. Dat het menselijk hart niet alleen bedoeld is voor de liefde, maar ook voor het rondpompen van bloed bewijst de film ‘My Bloody Valentine’ van George Mihalka uit 1981.
Sinds de release is de cult-status van de film alleen maar groter geworden en wordt hij door fans gezien als een van de beste horrorfilms van de jaren ’80. Quentin Tarantino heeft hem zelfs uitgeroepen tot zijn favoriete slasher aller tijden.

Het mijnwerkersstadje Valentine’s Bluff organiseert voor het eerst in twintig jaar een groot valentijnsfeest. Twintig jaar geleden gebeurde er namelijk een vreselijk ongeluk in de mijn, omdat de man die verantwoordelijk was voor de veiligheid in die mijn aan het feesten was. De enige overlevende van het ongeluk, verdween spoorloos nadat hij de man in kwestie had vermoord. Maar nu, twintig jaar later, duikt hij ineens weer op en begint opnieuw te moorden.

Oftewel, begin valentijnsdag goed – begin op vrijdag de 13e om 23:00u in De Balie Amsterdam met My Bloody Valentine. Kaarten haal je hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie