Na ruim 20 jaar komt er een nieuw Game Boy Color-spel op de markt

Retro-uitgever Incube8 Games kondigt aan dat Dracula: Dark Reign voor de Nintendo Game Boy Color ergens in 2024 wordt uitgebracht op fysieke cartridge. Hoe vet is dat!

Heb jij ‘m nog liggen? Je oude, vertrouwde Game Boy Color? Onverwoestbaar, zelfs oorlogen krijgen dat ding niet stuk. En dus nu ook de allesvernietigende Tand Des Tijds niet. Er komt -20 jaar na het stopzetten van het maken van de hardware- een gloednieuw spel uit op het systeem, Dracula: Dark Reign. En niet digitaal, nee, een fysiek exemplaar is vanaf volgend jaar te koop.

Het Castlevania-spel is officieel van StokerVerse en is ontwikkeld onder licentie van The StokerVerse Project. Het is de allereerste Dracula-videogame met toestemming van de Stoker-familie. Alsof dit alles nog niet bijzonder genoeg was: het meest opvallende kenmerk van Dracula: Dark Reign is toch de toevoeging van een proloog die put uit de persoonlijke aantekeningen van Bram Stoker. Beleef Jonathan Harkers gewaagde ontsnapping uit Kasteel Dracula opnieuw, een episch moment dat Dracula-liefhebbers al generaties lang in zijn ban houdt. Maak een angstaanjagend avontuur mee, die door de verbeelding van Dacre Stoker (achterneef van Bram) en Chris McAuley opnieuw vorm krijgt. In 8-bit, dat dan weer wel.

Alvast reserveren

De game speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en duikt diep in Bram Stokers originele roman, waarbij de verhaallijn naadloos wordt voortgezet terwijl het bronmateriaal behouden blijft. De game is op hun website te reserveren en kost 60 dollar. Je moet dus wel nog even wachten tot volgend jaar, een precieze datum hebben ze helaas nog niet gegeven. Als je het introfilmpje hieronder bekijkt, dan merk je dat hier een hoop liefde achter zit.

Bram Stoker's Dracula - Dark Reign Game Boy Color Title Screen Teaser

Hier gaat mijn retrohart wel sneller van kloppen hoor. Heb jij nog op de Gameboy (Color) gespeeld en wat zijn jouw laatste herinneringen daaraan?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie