Naam nieuwe Resident Evil film bekend: Welcome to Raccoon City

Reeds in 1996 kwam het eerste deel uit in de populaire survival horror game reeks Resident Evil uit. Het betekende een grote hit voor producent Capcom. Zo’n grote hit dat er naast een hele serie vervolgen in spelvorm ook een film franchise werd opgestart.

Paul W. S. Anderson schreef en produceerde maar liefst zes Resident Evil films, allen met Milla Jovovich in de hoofdrol. Nu komt Constantin Film, de producent van de eerste films met een reboot die los staat van de eerdere films. De cast zal bestaan uit Kaya Scodelario (Maze Runner) als Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) als Jill Valentine, Robbie Amell (Upload) als Chris Redfield, Tom Hopper (The Umbrella Academy) als Albert Wesker, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) als Leon S. Kennedy en Neal McDonough (Yellowstone) als William Birkin. De regie is in handen van Johannes Roberts.

Onlangs werd ook de titel van de film bekend gemaakt. De gekozen titel is “Resident Evil: Welcome to Raccoon City.” Hiermee wordt verwezen naar de stad die de plaats van handeling is van de games. In deze stad vinden we de laboratoria van de Umbrella Corporation, die verantwoordelijk zijn voor de uitbraak van zombies en andere kwaadaardige wezens.

Verwar deze film overigens niet met de aankomende Netflix producties zoals CGI-film Resident Evil: Infinite Darkness, en de live-action Resident Evil-serie.

Al met al is deze franchise nog steeds springlevend… Of ondood!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie