Nabestaanden Wes Craven willen nieuwe Nightmare on Elm Street-films

One, two, Freddy’s coming for you.
Three, four, Better lock your door
Five, six, grab a crucifix.
Seven, eight, Ya better stay awake.
Nine, ten, He’s back again.

De klassieker A Nightmare on Elm Street veroverde in de jaren 80 heel wat harten van de horrorfans. De film die geregisseerd werd door de bekende Wes Craven, heeft de tongen doen losmaken.
Na het succes van deel 1 kon natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg gemaakt zou worden. Er kwamen er tussen 1984 en 2010 in totaal 8 Nightmare on Elm Street-films uit, waarvan de laatste een remake was van het origineel. In 2018 kwam er nog een korte film uit met Freddy in de hoofdrol; Nightmare: Return to Elm Street.

De Wes Craven Estate, de nabestaanden van de in 2015 overleden Wes Craven, kreeg recent de rechten van de film terug. In september heeft de Wes Craven Estate aangegeven open te staan voor ideeën om een nieuwe Nightmare on Elm Street te maken. Inmiddels hebben Elijah Wood (naast acteur ook producer Cooties, Mandy en Color Out of Space) en Mike Flanagan (regisseur van Oculus, Gerald’s Game en Doctor Sleep) ideeën opgestuurd.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De remake van Nightmare on Elm Street uit 2010 haalde het niet bij het origineel. Maar laat de nachtmerries maar weer komen, ik kijk uit naar de toekomstige versie! Hoe denk jij er over?

Hoe zat het ook alweer?

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Freddy (gespeeld door Robert Englund) is een kindermoordenaar en wanneer hij door een vormfout vrijkomt, nemen de buurtbewoners het recht in eigen handen. Wanneer Freddy in de stookruimte , waar hij woont aan het slapen is,  steken de buurtbewoners het gebouw in de brand.  Freddy komt om in vlammenzee, maar zelfs de dood houdt Freddy niet tegen om wraak te nemen op de buurtbewoners. Freddy kan zich in dromen manifesteren en dit doet hij bij de kinderen van de buurtbewoners.

Een van die kinderen is Nancy (gespeeld door Heather Langenkamp) en zij krijgt de vreselijkste nachtmerries. En daar blijft het niet bij, want als Freddy iemand dood of verwond in de dromen dan gebeurt dat ook in het echte leven. Nancy vraagt haar vriend Glen (gespeeld door Johnny Depp) om te blijven slapen, helaas voor Glen had hij dit beter niet kunnen doen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Nabestaanden Wes Craven willen nieuwe Nightmare on Elm Street-films”

 1. De “Wes Craven Estate” zullen wel geld nodig hebben. De erfenis zal op zijn. Sorry voor mijn sarcasme…
  Ik snap die eeuwige drang niet om oude en al uitgemolken concepten weer nieuw leven in te blazen.
  Freddie was cool. Robert Englund was cool. Een nieuwe Freddie gaat dat wat mij betreft niet worden.
  Sommige dingen moet je gewoon met rust laten. Zie bijvoorbeeld ook die nieuwe Terminator film die aan zijn SJW idealen volledig onderuit is gegaan. Dat moet je niet willen met een horror icoon als Freddy Krueger. Het is immers al eens mislukt.

  Beantwoorden
 2. @Rob, gelukkig dacht een John Carpenter en een David Cronenberg hier anders over en vonden velen met mij The Thing & The Fly toch aardig gelukte remakes. Ik zie dus graag dat ze Mike Flanagan een gok laten wagen. Robert Englund is de OG Freddie en die zal niet verdwijnen.

  Beantwoorden
  • @Dean, ja, dat zijn remakes die zeer geslaagd zijn. Maar er is een duidelijk verschil. De inspiratie voor The Fly en The Thing waren twee zwart/wit film uit de jaren vijftig. Beiden op zich prima films, maar beperkt door wat er toen mogelijk was. Het eindshot van de oorspronkelijke Fly is trouwens wat mij betreft een filmklassieker.
   Zowel Cronenberg als Carpenter hebben deze bestaande verhalen gepakt en ze duidelijk verbeterd. Ze hebben er wat aan toegevoegd en dat is wat een goede remake hoort te doen. Niet gewoon iets bijna beeld voor beeld opnieuw verfilmen, maar nadenken over hoe het echt beter kan.

   Het punt dat ik heb met een remake van Elm street is dat dit een al volledig uitgekauwde franchise is van films, een tv serie, boeken etc. De eerdere remake voegde al totaal niets toe en ging behoorlijk de mist in. Ik vind het moeilijk te bedenken hoe ze dit een andere en betere richting in kunnen sturen.
   Flanagan heeft een mooi CV en ik heb genoten van meerdere van zijn films. Maar hij is goed in bijvoorbeeld King verfilmingen. Laat hem dat dan doen in plaats van een al overleden franchise opnieuw proberen te reanimeren.

   Beantwoorden

Plaats een reactie