Nacht van de Geanimeerde Wansmaak

Twintig jaar terug organiseerden de Nederlandse Mr. Horror (Jan Doense) en de Vlaamse Max Rockatansky (Jan Verheyen) de allereerste Nacht van de Wansmaak waar de krochten van de wereldcinema werden vertoond. De show toerde in ’90, ’97, ’01, ’03 en ’06 door Nederland en Vlaanderen. Het internet gooide echter roet in het eten, met een avondje op YouTube kan iedereen tegenwoordig zijn eigen Nacht van de Wansmaak houden en de organisatie besloot om het evenement te laten rusten.

Voor het 14e Holland Animation Film Festival in Utrecht stelt Jan Doense samen met Michael Helmerhorst opnieuw een Nacht van de Wansmaak samen, op 6 november zal het programma in teken staan van de krochten van de animatie:

nacht van de geanimeerde wansmaak“trailers en clips van totaal mislukte films, maar ook van films die om andere redenen als wansmaak bestempeld kunnen worden. Met porntoons uit de oertijd, karikaturen en stereotypen in de commerciële cartoons, agit & antiprop, tekenfilms die om reanimatie vragen, halfbakken ripoffs, artsy fartsy & underground spul en knullige animatie als toegevoegde waarde van goedkoop gedraaide live action.”

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nacht van de Geanimeerde Wansmaak”

 1. Jan Doense stuurde ons de volgende mededeling:

  Ter info: er staan nog een paar extra voorstellingen op stapel van DE NACHT VAN DE GEANIMEERDE WANSMAAK.

  Vrijdag 4 en zaterdag 5 februari:
  Amsterdam, EYE (v/h Filmmuseum)

  Zaterdag 12 februari:
  Eindhoven, Plaza Futura

  Zaterdag 26 februari:
  Brussel, Bozar

  Hartelijke groeten,
  Jan Doense

  Beantwoorden

Plaats een reactie