Nacht van de Geanimeerde Wansmaak

Twintig jaar terug organiseerden de Nederlandse Mr. Horror (Jan Doense) en de Vlaamse Max Rockatansky (Jan Verheyen) de allereerste Nacht van de Wansmaak waar de krochten van de wereldcinema werden vertoond. De show toerde in ’90, ’97, ’01, ’03 en ’06 door Nederland en Vlaanderen. Het internet gooide echter roet in het eten, met een avondje op YouTube kan iedereen tegenwoordig zijn eigen Nacht van de Wansmaak houden en de organisatie besloot om het evenement te laten rusten.

Voor het 14e Holland Animation Film Festival in Utrecht stelt Jan Doense samen met Michael Helmerhorst opnieuw een Nacht van de Wansmaak samen, op 6 november zal het programma in teken staan van de krochten van de animatie:

nacht van de geanimeerde wansmaak“trailers en clips van totaal mislukte films, maar ook van films die om andere redenen als wansmaak bestempeld kunnen worden. Met porntoons uit de oertijd, karikaturen en stereotypen in de commerciële cartoons, agit & antiprop, tekenfilms die om reanimatie vragen, halfbakken ripoffs, artsy fartsy & underground spul en knullige animatie als toegevoegde waarde van goedkoop gedraaide live action.”

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x