Nederhorror ‘Complexx’ in Japan als ‘Jigsaw: Death Trap’ een ware hit

Een onverwacht succes voor de horrorfilm Complexx uit 2006, de film is in het Japans nagesynchroniseerd en in 2009 uitgebracht als Jigsaw: Death Trap. Volgens de Telegraaf is de film nu een ware hit in Azië. In Nederland waren de reacties op Complexx, met name gezien het geringe budget van 10.000 euro, gematigd positief, een succes werd het echter niet.

Myrna is een jonge vrouw die verslaafd is aan het populaire online spel Dark Planet. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor gamers in een kolossaal entertainmentcomplex ontmoet ze Mike die ook een fanatieke gamer is. Ze zijn die avond getuige van een speech door de illustere geestelijk vader van het spel, David Berinni. Deze steenrijke gamemagnaat kondigt de sequel van de superpopulaire game aan. Het bijzondere hieraan is het zogenaamde “Level X”, een verborgen level dat zich afspeelt in de werkelijkheid en alleen door beste gamers gespeeld kan worden. Slechts één van hen kan dit spel overleven. Op het moment dat Berinni zijn aankondiging afsluit begint het dodelijke spel…

Sander Foppele, Kirsten Walraad, Arno Hazenbroek, Yolanthe van Kasbergen, Negativ en Sebastiaan Labrie spelen in Complexx mee en de film is geregisseerd door Robert Arthur Jansen.

TRAILER COMPLEXX LR

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Nederhorror ‘Complexx’ in Japan als ‘Jigsaw: Death Trap’ een ware hit”

  1. Haha, mooi dat het kan 😀 Wat een vreselijk fout sikje heeft Sander Foppele en Negativ ziet er ook uit alsof zijn kleding is uitgezocht door iemand die na 1995 geen rapclips meer heeft gezien 😛 Maar goed, verder ziet het er eigenlijk – op de gore na – nog best wel oké uit. Beter dan Woensdag en een aantal trailers van andere Nederlandse horrorfilms die ik ken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie