Nederhorror ‘Complexx’ in Japan als ‘Jigsaw: Death Trap’ een ware hit

Een onverwacht succes voor de horrorfilm Complexx uit 2006, de film is in het Japans nagesynchroniseerd en in 2009 uitgebracht als Jigsaw: Death Trap. Volgens de Telegraaf is de film nu een ware hit in Azië. In Nederland waren de reacties op Complexx, met name gezien het geringe budget van 10.000 euro, gematigd positief, een succes werd het echter niet.

Myrna is een jonge vrouw die verslaafd is aan het populaire online spel Dark Planet. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor gamers in een kolossaal entertainmentcomplex ontmoet ze Mike die ook een fanatieke gamer is. Ze zijn die avond getuige van een speech door de illustere geestelijk vader van het spel, David Berinni. Deze steenrijke gamemagnaat kondigt de sequel van de superpopulaire game aan. Het bijzondere hieraan is het zogenaamde “Level X”, een verborgen level dat zich afspeelt in de werkelijkheid en alleen door beste gamers gespeeld kan worden. Slechts één van hen kan dit spel overleven. Op het moment dat Berinni zijn aankondiging afsluit begint het dodelijke spel…

Sander Foppele, Kirsten Walraad, Arno Hazenbroek, Yolanthe van Kasbergen, Negativ en Sebastiaan Labrie spelen in Complexx mee en de film is geregisseerd door Robert Arthur Jansen.

TRAILER COMPLEXX LR

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Haha, mooi dat het kan 😀 Wat een vreselijk fout sikje heeft Sander Foppele en Negativ ziet er ook uit alsof zijn kleding is uitgezocht door iemand die na 1995 geen rapclips meer heeft gezien 😛 Maar goed, verder ziet het er eigenlijk – op de gore na – nog best wel oké uit. Beter dan Woensdag en een aantal trailers van andere Nederlandse horrorfilms die ik ken.

Demi
Demi
12 jaren geleden

Haha ik zit nog in die film als figurant 😛

Gert-Jan
Gert-Jan
12 jaren geleden

Grappig. Ron Coppus, een vriend van me speelt ook mee. Ik hoorde het gisteren van hem.

Jasper
Jasper
12 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk geen Intensive Care.

Gorgal
Gorgal
12 jaren geleden

Er was geen bron, hé. Vraag me af waar ze de informatie vandaan halen… verder een belabberde film.

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x