Nederhorror ‘The Cleaner’ valt op bij pitch in Canada

Niet alleen de San Diego Comic-Con vindt dit weekend plaats, in het Canada zoeken nieuwe filmproducties naar co-producers en financiers. Ook vanuit Nederland is er een productie aanwezig: The Cleaner. Eerder dit jaar won Jan van Gorkum met zijn filmidee al de pitchwedstrijd van het Imagine Film Festival Amsterdam en mocht daarom afreizen naar Montréal.

Regisseur Jan van Gorkum is samen met producent Jan Doense van House of Netherhorror aanwezig op Frontières @ Fantasia. Ook daar valt de productie op en benoemt screenanarchy.com het als één van de 5 beste pitches van de filmmarkt.

The Cleaner is het verhaal van Barry, een werkloze bouwvakker van middelbare leeftijd, die per toeval een bizarre ontdekking doet: onze wereld zit vol met monsters die zich voordoen als mens. Door deze ontdekking komt Barry in contact met een medewerker van een mysterieus bedrijf, dat de monsters verborgen houdt voor de wereld. De medewerker biedt Barry een baan aan: het schoonmaken van plaatsen waar monsters hebben huisgehouden. Voor Barry is dat het begin van een afdaling in een krankzinnige onderwereld.

The Cleaner wordt een horror/zwarte komedie en we zullen het project ook zeker in de gaten houden!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie