Nederlands team wint 84 Hour Student Film Project

De 84 hour film contest is dit jaar gewonnen door het team The Good Girls. Hun korte horrorfilm Smoke Sesh kreeg van het publiek het meeste applaus.

Smoke Sesh makers
Het team The Good Girls

84 Hour Student Film Project is een project van Studium Generale van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Het doel? Om in drie-en-een-halve dag (84 uur) een film te maken. De donderdagavond ervoor krijgen de studenten die zich hebben opgegeven drie ingrediënten die ze in hun film moeten verwerken, een zin, een object en een karakter. Dan krijgen ze een weekend om iets in elkaar te flansen en moeten ze voor 09.00 uur maandagochtend een film inleveren die ‘af’ is. De film mag maximaal 8 minuten duren.

In de film Smoke Sesh volgen we twee studenten die een verborgen luik ontdekken in een huis. Een van de twee daalt vervolgens af in de donkere kruipruimte. Dat had hij natuurlijk beter niet kunnen doen. Kijk zelf maar in hun filmpje hieronder. Ik vind het knap dat ze in zo’n korte tijd en met zo’n kort stukje film toch iets heel behoorlijks hebben neergezet.

Smoke Sesh - Short Film [84hr Student Film Project November 2023]

Het script voor de 7 minuten durende video werd geschreven door studenten Ali Alshamayleh, Nino Vanaria en Teodora Comanescu, waarbij Ali filmde en monteerde. Rio Monier speelt naast Nino en Teodora in de film.

Volgens organisator Kirstin Feberwee van Studium Generale deden er dit jaar een recordaantal teams mee aan de kortefilmcompetitie voor EUR-studenten. Aanvankelijk waren er zelfs tien teams, uiteindelijk leverden acht van hen een video in. Volgens Feberwee waren de thema’s dit jaar opvallend donker: ‘Misschien dat het iets met het weer te maken heeft.’

Meer korte horrorfilms kijken? Klik deze link.

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Interessant artikel?

Plaats een reactie