Nederlandse film over horrorkabouters gaat naar Hollywood

Groot nieuws, filmstudio Sony Pictures heeft de speelfilmrechten van Gnomes weten te bemachtigen. De korte horrorfilm van filmmakers Ruwan Heggelman en Richard Raaphorst draait nu op filmfestivals over de hele wereld en dat heeft aandacht getrokken. Sony ziet graag dat Gnomes een horrorfilm van speelfilmlengte wordt.

De horrorfilm is nu is ontwikkeling bij 21 Laps vanuit waar producenten Shawn Levy, Dan Cohen en Dan Levine de Nederlandse producent Richard Raaphorst zullen komen versterken. Ruwan Heggelman, regisseur van de korte film, zal ook voor de speelfilm de regie voeren. De twee Nederlandse filmmakers bevestigen het nieuws van Deadline en melden dat het project nog in een vroeg stadium zit.

21 Laps is ook de producent van Stranger Things en van de nieuwe verfilming van Stephen King’s The Boogeyman. Ruwan Heggelman maakte eerder de korte horrorfilms Beste Vrienden en Mime. Richard Raaphorst maakte met Frankenstein’s Army in 2013 zijn eerste internationale productie.

Het idee van de film hadden Richard Raaphorst en Ruwan Heggelman van de Mad Scientist Movement al een behoorlijke tijd. In 2021 begonnen de opnames, waarbij vooral veel praktische special effects en poppen werden gebruikt. Het resultaat mag er wezen! De korte film Gnomes won de hoofdprijs voor beste fantastische korte film op het Imagine Film Festival Amsterdam 2022.

Richard Raaphorst laat in een reactie aan De Nachtvlinders weten enorm blij te zijn met dit nieuws: ”Dit verhaal doet me denken aan Jaap en de Bonenstaak. Niets vermoedend ontwikkelde ik een klein kabouter-project, wat plots is uitgegroeid tot een enorme reus!”

Ruwan Heggelman heeft door het nieuws een onrustige nacht gehad, zo’n bijzondere kans is dit. “Fucking vet. Vijf jaar geleden maakten we een eerste testopname met een bewegend kaboutermutsje in het bos en nu dit nieuws. Het is echt onwerkelijk.” vertelt hij De Nachtvlinders.

Wil je de korte film zien? Houd dan de instagram-pagina The Gnomes Are Coming in de gaten, hier worden alle vertoningen aangekondigd. Het zal nog wel even duren voordat de speelfilm over deze horrorkabouters in de bioscopen is te zien. Wel rond Richard Raaphorst binnenkort de graphic novel van Worst Case Scenario af, daarover binnenkort meer.

Over de korte film Gnomes:

Zonder het te weten betreedt een meisje tijdens haar dagelijkse hardlooprondje het leefgebied van een stam moordende kabouters. Gelokt door mysterieuze gloeiende paddenstoelen, zal ze al snel wensen dat ze op haar gebruikelijke pad was gebleven.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie