Nederlandse horrorfilm in de top 20 Variety

 

Als je bekend bent met het Amerikaanse entertainmentblad “Variety” dan weet je misschien ook dat zij een top 20 hebben gepubliceerd met de beste horrorfilms van de afgelopen twintig jaar.

The Human Centipede 2 staat er in en dat is van de Nederlandse regisseur Tom Six. Een zieke, sadistische film volledig in het zwart wit. Niet gemaakt voor bange poeperds! Net zoals wat vaker is met een deel 2 of een deel 3, het moet altijd erger. Bij het eerste deel worden er 3 mensen met kont en mond aan elkaar gemaakt. Bij het tweede deel zijn het twaalf mensen. In deel drie is het een hele Amerikaanse gevangenis.

In de top 20 staan nog andere gave films als: Paranormal Activity 3, The Babadook, Insidious en Hereditary. De hele lijst, met The Human Centipede 2 op nummer 17, vind je hier.

Weet wel dat bij dit soort lijsten, dat het gemaakt is uit meningen. Het hoeft jouw mening niet te zijn. Ben je het wel eens met hun nummer 1?

Tom Six is nu in Los Angeles zijn volgende film aan het afmaken: The Onania Club. Een shockerende psychologische thriller wat, wel bij zijn stijl hoort.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Nederlandse horrorfilm in de top 20 Variety”

 1. Ik ben het 100% eens met de nummer 1 film Get Out. Mijn favoriete film blijft Sixth Sense. Ik snap absoluut niet waarom de culthorrorfilm The Human Centipede 2 in deze lijst zit. De filmreeks is de walgelijkste trilogie ooit naar mijn mening. Toch wordt het in 2009 bekroond als beste horror van 2009. Waarom? Omdat het idee slim, origineel, controversieel en provocerend is. Al is de publiciteit niet ´engste horror´ ook ´smerigste horror´ en ´walgelijkste horror´ heeft een aantrekkingskracht en trekt mensen aan om het te gaan kijken, net zoals ´The Nun´. Maakt dat een horrorfilm goed?
  Ik waardeer gewoon horrorfilms bijvoorbeeld om hun originaliteit, verhaallijn, jump-scares, de adrenaline kick die je kan krijgen enzovoorts. Deze film maakt me alleen kotsmisselijk. Maakt me dat een bange poeperd? Nee… hooguit iemand met een zwakke maag die dit soort horrorfilms gewoon uit principe niet kan waarderen. Althans dat is mijn mening.

  Beantwoorden
 2. Tja, ik vond Get Out wel een goede film, maar een goede horrorfilm? Nah, dat nou niet zo. Hij is volgens mij ook nogal schatplichtig aan The Stepford Wives. Dan werkte A Quiet Place voor mij beter om maar een recent pareltje te noemen.
  Waarom hij dan wel zo goed scoorde en zelfs een Oscar binnensleepte? Dat heeft in mijn ogen meer te maken met de huidige politiek correcte wereld waarin we leven dan met de merites van deze film (#oscarssowhite etc..).

  THC 1 en/of 2 horen dan weer wel thuis in zo’n lijstje. Heerlijke absurdistische bodyhorror van de bovenste plank. Maar inderdaad, Janita, je moet er wel van houden.
  Hieruit blijkt maar weer dat er niets subjectiever is dan dergelijke top xx lijstjes. Het zijn en blijven voor een belangrijk deel persoonlijke voorkeuren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie