Veelgeprezen Nederlandse Horrorfilm ”Onder Water” is vanaf dit weekend online te bekijken

Onder Water is het speelfilmdebuut van regisseurs Egar Kapp en Kuba Szutkowski. Voor het maken van deze film hebben ze eerder de korte films Vonk (2015), Hitchcock Hitchcock (2017) en Moker (2018) geregisseerd. De film Onder water is een vrije bewerking van het theaterstuk Apocalypse How welke in 2019 werd geproduceerd door Julia van de Graaff bij Lynx. Lynx is dezelfde productiemaatschappij als waar deze film vandaan komt. Het is dan ook leuk om te zien dat de hoofdrolspelers in het theaterstuk wederom hun rollen vertolken in deze adaptatie. De hoofdrolspelers zijn Elisa Beuger (Papadag, De regels van floor), Julia van de Graaf (Snuf de hond en het spookslot) en Stijn Westenend (Tweede Hans). Voor de film werden onder andere Jack Wouterse (Moloch), Zouhair Mtazi, Livia Lamers, Liv van Kollenburg en Guido huizen aan de cast toegevoegd.

DEALS!
7 films uit de Conjuring Universe voor slechts €18,01
Eerste 7 films van Nightmare on Elmstreet voor slechts €14,99

Onder water is een tragikomedie welke het verhaal vertelt van Foekje die samen met haar aanstaande ex-man Evert terugkeert naar haar ouderlijk huis om de confrontatie met haar moeder Nel aan te gaan; Nel is namelijk een fanatieke doomsday prepper. Nel woont in zeeland waar tijdens deze film de gemeente de bewoners voor flinke sommen uitkoopt vanwege de stijgende zeespiegel. Foekje wil haar moeder overtuigen om de volmacht te tekenen zodat ze zelf het geld kan opstrijken. Nel doorziet dit plan en sluit haarzelf, Evert en Foekje op in een bunker welke ze heeft gevestigd in haar huis. Hier lopen de spanningen erg hoog op wanneer het erg misgaat, uiteindelijk.. heel erg mis.

'Under Water' by Kapp & Szutkowski - LYNX Film Trailer

De film heeft een hele goede ontvangst gehad. Hij werd geselecteerd voor de 1-2 competitie van het Warsaw international film festival. De 1-2 competitie is een initiatief van Warsaw om nieuw talent onder de aandacht te brengen. Zoals de titel doet vermoeden wordt er gekeken naar regisseurs van wie dit hun eerste of tweede film is. Het Warsaw international film behoort samen met Cannes, Venetië en Berlijn tot een zeer selectief groep festivals. Het is dan ook erg gaaf om te zien dat Nederlands talent wordt vertegenwoordigd.

Onder Water is momenteel op meerdere manieren te bekijken. Als je in de buurt woont van Vlissingen dan kan je hem 18 september daar aanschouwen in het theater. Als je daarentegen niet in de buurt van Vlissingen woont dan kan je hem alsnog online bekijken. Agendeer dan 18 september ; op deze datum wordt de film online gezet en dan heb je 48 uur lang de mogelijkheid om de film te kunnen streamen.

Wij raden het altijd van harte aan om Nederlands horrortalent te ondersteunen. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je hem aanschaffen via deze link; Onder water | Film by the Sea.

Ontvang elke week nieuws, tips en prijsvragen in jouw mailbox!

Plaats een reactie