Nederlandse horrorgame The Flock sterft bij iedere dood

the-flock
De Hilversumse gamestudio Vogelsap lanceert komende week een wel hele bijzondere survival horrorgame. De game sterft namelijk steeds een beetje als er spelers dood gaan. Alle spelers samen vormen namelijk The Flock en deze heeft maar een beperkt aantal levens (215.358.979). Zijn deze levens op dan zal de game niet meer te koop zijn en begint voor de bezitters van de game het finale spel.

In deze online multiplayer game begin je als jager en je moet op zoek naar het Artifact, heb je deze dan word je de dragen, Carrier. Je leven wordt vanaf hier niet makkelijker: nu is de rest van de Flock naar jou op jacht en moet jij zien te ontkomen. Een potje in The Flock speel je met 3 tot 5 spelers.

The Flock Awakening Teaser

The Flock - Debut Gameplay Teaser

Het hele concept roept natuurlijk vragen op, maar vooral: Waarom?
In een recente FAQ legt Vogelsap dit uit. Eén van de redenen is dat Indie Games eigenlijk maar een jaar na release echt worden gespeeld en dan een beetje dood bloeden. Vogelsap wil dit probleem tackelen door juist te eindigen met een bijzondere finale. Wanneer die finale start? Dat weet ook de Hilversumse gamestudio niet, maar met dit aantal levens toch zeker een flink aantal maanden.
the-flock-temple
De game is nu al te koop via Humble Store (en krijg er extra key gratis en later ook via Steam. Het spel begint 21 augustus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie