Nederlandse slasher Virgo binnenkort in première

Op zaterdag 26 mei beleeft de Nederlandse slasher “Virgo” om 20.30u zijn grote première in zaal De Unie in Rotterdam.

Het begon voor regisseur Arjan van Hoorn in 2005 tijdens een Halloweenfeest. Hij filmde daar de activiteiten en werd benaderd door een meisje dat zich had verkleed als Sadako (uit de Japanse film “Ringu”, red.) en vroeg of hij een korte horrorscène met haar wilde opnemen. Al gauw waren er meerdere enthousiaste feestgangers die wilden deelnemen aan deze minispeelfilm. Vier jaar later leverde dat “Slasher” op. Een project dat met zijn tegenslagen zeer leerzaam was voor de beginnende filmmaker, wiens voorkeur ligt bij historische spektakelfilms. Maar horror leent zich beter voor low budget producties, aldus Van Hoorn.

Echter had hij de smaak te pakken en herschreef het scenario met de geleerde lessen. Zo werd “Virgo” geboren. In de zomer van 2011 vonden de opnamen plaats en binnenkort is het eindresultaat te zien. Een remake met meer geld ziet Van Hoorn wel zitten, maar die hoeft hij niet te regisseren. Zelf wacht hij minstens een jaar voor hij aan een volgend project gaat beginnen.
 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

En blijf op de hoogte via de Facebook pagina.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x