Neil Jordans vampierthriller Byzantium reist langs filmtheaters

Als voorproefje op het Imagine Filmfestival zal de fantasy-thriller Byzantium van Neil Jordan (o.a. Interview with the Vampire, The Crying Game) tussen 26 maart tot en met 7 april langs 17 filmtheaters, en is daarna uiteraard ook te zien tijdens het festival zelf.

Byzantium gaat over de twee mysterieuze vrouwen Clara en Eleonor, die toevlucht zoeken in een reeks van verlaten hotelresorts aan de Engelse kust. Clara (Gemma Arterton) ontmoet de verlegen Noel, die hen onderdak geeft in zijn groezelige pension. De 16-jarige Eleonor (Saoirse Ronan) raakt bevriend met Frank en vertelt hem hun dodelijke geheim. De twee vrouwen zijn 200 jaar geleden geboren en overleven op mensenbloed. Zodra het gerucht van hun geheim zich verspreidt, worden ze door hun verleden ingehaald met fatale gevolgen.

Byzantium zal langs de volgende theaters reizen:
26 maart: Focus Filmtheater – Arnhem
26 maart: Lantaren/Venster – Rotterdam
27 maart: Lux Nijmegen
31 maart: Amsterdam – Kriterion
2 april: Filmhuis Lumen – Delft
2 april: Filmschuur – Haarlem
3 april: Chassé Cinema – Breda
3 april: ForumImages – Groningen
3 april: Lumière – Maastricht
4 april: Filmhuis Bussum
4 april: De Keizer – Deventer
4 april: Filmhuis Den Haag
5 april: Eye – Amsterdam
5 april: Filmhuis Leeuwarden
5 april: ’t Hoogt – Utrecht
5 april: Verkadefabriek – Den Bosch
7 april: Filmtheater Hilversum
8 tot en met 17 april: Imagine Filmfestival Amsterdam
13 juni: Normale bioscooprelease

Imagine Film Festival
In zijn 29e jaar biedt Amsterdamse Fantastic Filmfestival van 8 tot en met 17 april een breed programma met fantasy, science-fiction, horror, animatie, martial arts en documentaires. Tijdens het komende festival zijn naast Byzantium onder andere nieuwe films te zien van Brendan Cronenberg (Antiviral), Pascal Laugier (The Tall Man) en Jennifer Lynch (Chained). Speciale programma’s zijn Bollywood & Beyond, een verkenning van de Indiase genrefilm en House of Psychotic Women, een themaprogramma rondom vrouwelijke neuroses in horrorfilms, met een symposium op zondag 14 april. Het volledige programma is vanaf half maart online te vinden op de website van het Imagine filmfestival

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie