Netflix’ Squid Game krijgt een eigen bordspel!

Kinderspel wordt dodelijk spel wordt weer kinderspel?

Het zal je niet ontgaan zijn, de megahit Squid Game op Netflix heeft van de meest simpele kinderspelletjes een horrorvariant gemaakt. Volgend jaar komt er een vervolg en een realitytelevisieprogramma aan. Tot die tijd moeten we zelf maar de tijd doden. Daar heeft 999 Games wel een idee voor: Squid Game het bordspel!

In deze spannende partygame zijn de zes beruchte “kinderspelletjes” van de Netflix-serie vertaald naar kaartspellen. Deze kaartspellen draaien om bluf, push your luck en tactiek. Leid je team door de zes spellen, waarbij je moet proberen om zoveel mogelijk teamleden in leven te houden. De teamleden die een spel overleven gaan door naar het volgende spel. Overleef met minstens één teamlid tot het einde aan toe om Squid Game te winnen.

Dit zijn de spellen:

Red Light Green Light – In dit spel moet je jouw teamleden naar de overkant van het speelbord laten lopen. Het cijfer op de kaart die je per beurt speelt, geeft aan hoeveel stappen je teamleden mogen nemen. Draai daarna een kaart van de gevreesde pop om. Als die kaart hetzelfde cijfer laat zien, wordt jouw voorste teamlid uitgeschakeld.

Dalgona – Verdeel je teamleden over vier verschillende tegels met elk een eigen symbool. Draai dan kaarten om. Als je een kaart omdraait met een van de symbolen op de tegels, mag je een teamlid op die tegel een stap verder op de tegel zetten of misschien zelfs van de tegel redden. Draai je een kaart om met het woord “CRACK!”? Dan wordt een van je teamleden uitgeschakeld.

Tug of War – Op het bord worden drie verschillende touwtrekwedstrijden gespeeld. Verdeel zo strategisch mogelijk je teamleden over het bord. De winnende partij per wedstrijd overleeft deze ronde. De teamleden van de verliezende partij worden uitgeschakeld. Maar hier is de twist: iedere speler zet om beurten een teamlid en teamleden van verschillende teams mogen in dezelfde partij worden gezet. Hoe werk jij met je tegenspelers samen?

Marbles – Maak koppels tussen alle overgebleven teamleden in het spel. Per koppel wordt met knikkers een van twee spelletjes gespeeld: “even” of “oneven” raden of een knikker zo dicht mogelijk tegen een muur aan gooien. Winnende teamleden mogen door. Verliezende teamleden worden uitgeschakeld.

Glass Bridge – Speel kaarten om je teamleden over de glazen brug te verplaatsen. Kies je verkeerd, dan valt je teamlid door het glas en wordt het geëlimineerd. Speel de 0-kaart om teamleden van een tegenspeler zonder mededogen vooruit te duwen.

Squid Game – Ren, blokkeer, duw of steek desnoods teamleden van je tegenspelers neer om koste wat het kost het einde van het Squid Game-veld te bereiken. Want nu spant het erom. Wie overleeft Squid Game?

Wanneer het bordspel te koop zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Ben jij fan van Squid Game?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie