Nicci French´ Het Geheugenspel wordt verfilmd met Anna Drijver en Maarten Heijmans

De psychologische thriller Het Geheugenspel is een bewerking van het boek The Memory Game waarvan in Nederland en Vlaanderen meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht. Het wordt de eerste bioscoopfilm naar een bestseller van schrijversduo Nicci French.

Anna Drijver en Maarten Heijmans gaan twee van de hoofdrollen vertolken in de Nederlands-Vlaamse bioscoopverfilming van Nicci French’ debuutroman. De opnames, onder leiding van het Vlaamse regiekoppel Jan Verheyen en Lien Willaert, zijn deze maand begonnen. Onder anderen Louis Talpe, Gert Winkelmans, Vic de Wachter, Gilda de Bal, Martijn Hillenius, Meral Polat, Lynn van Royen en Peter Thyssen zullen ook in de film te zien zijn.

Anna Drijver: “Ik heb heel veel zin om te gaan draaien met deze cast en crew. Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?

Over Het Geheugenspel 

In de tuin van het landhuis van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Over de makers 

Het Geheugenspel wordt geproduceerd door NL Film en EndemolShine Scripted in co-productie met Interstellar Pictures en Banijay Belgium. Dutch FilmWorks en het Vlaamse KFD nemen de distributie op zich. Scenario en regie zijn in handen van de bekende Vlaamse regisseur Jan Verheyen (Zot van A., Dossier K, FC de Kampioenen) en zijn vrouw Lien Willaert (Red Sandra). 

De film wordt gerealiseerd met steun van Stichting Abraham Tuschinski Fonds, Netherlands Film Production Incentive en Netflix. 

Het Geheugenspel verschijnt medio 2023 in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie