Trailer: Nicolas Cage in Lovecraft-verfilming ‘Color Out of Space’


Vorig jaar schittende Nicolas Cage in de horrorfilm Mandy en komend jaar speelt hij de hoofdrol in de verfilming van het korte verhaal ‘Color Out of Space‘ van H.P. Lovecraft uit 1927.

De verfilming komt uit de pen van Richard Stanley, die zelf ook de regie op zich heeft genomen tijdens de opnames in Portugal. Naast Cage spelen ook Joely Richardson, Q’Orianka Kilcher, Tommy Chong, Elliot Knight en Julian Hilliard een rol. De productie was in handen van SpectreVision, Elijah Woods productiehuis, welke ook verantwoordelijk was voor Mandy.

COLOR OUT OF SPACE Official Trailer

De familie Gardner is verhuisd naar het platteland en probeert te wennen aan hun nieuwe leven als er een meteoriet in hun voortuin neerstort. De komeet smelt in de Aarde en infecteert het land en alle object er op met een rare, wereldvreemde kleur. Tot hun afgrijzen ontdekt de familie dat elke levensvorm die in aanraking hiermee komt, langzaam muteert… ook hunzelf.

De film Color Out of Space heeft afgelopen maanden al gedraaid op diverse filmfestivals en zal vanaf januari de Amerikaanse bioscopen betreden, over een release hier is nog niets bekend.

Het verhaal valt inmiddels in het publieke domein en is volledig te lezen op HPLovercraft.com
The Colour Out of Space‘ is meerdere keren verfilmd. Eerst in 1965 als Die, Monster, Die! door regisseur Daniel Haller en in 1987 als The Curse door David Keith. In 2008 verscheen de Italiaanse film Colour from the Dark van Ivan Zuccon en de Duitse film Die Farbe (Huan Vu) volgde 2010.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer: Nicolas Cage in Lovecraft-verfilming ‘Color Out of Space’”

  1. Hoewel gebaseerd op een heel ander boek, lijkt het verhaal wel wat op dat van de film Annihilation (2018) van Netflix. Wellicht had schrijver Jeff VanderMeer eerst wat van Lovecraft gelezen voordat hij dit verhaal schreef.

    Beantwoorden

Plaats een reactie