Recensie: Niemand die je hoort – Steve Mosby

Niemand die je hoort - Steve MosbyWanneer heb jij je vrienden voor het laatst gezien? Zou jij het weten als ze in nood zijn? Wie zijn je echte vrienden eigenlijk? En wat als je voor het leven van een van hen moet kiezen?

Hij bindt ze vast op bed en laat ze zonder eten of drinken volledig aan hun lot over. Wanneer nietsvermoedende vrienden contact opnemen, beantwoordt hij hun berichten zodat het lijkt alsof er niets aan de hand is. Zodra de jonge vrouwen overleden zijn, stuurt hij die vrienden een laatste bericht: jij hebt haar laten doodgaan…

Detective Sam Currie moet de zaak van deze seriemoordenaar op zich nemen. Een van de verdachte is Dave Lewis. Dave heeft nog meer zorgen. De dood van zijn broer werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Ook zijn grote verloren liefde Tori laat hem niet los. Als zij in het ziekenhuis belandt, neemt Dave zich voor haar niet meer zo snel uit het oog te verliezen, ook al is hij intussen een voorzichtige relatie met internetdate Sarah begonnen. Dan blijkt Tori het volgende slachtoffer te zijn… 

Het nieuwe boek van Steve Mosby valt gelijk met de deur in huis. Een meisje ligt vastgebonden op bed, om een langzame dood tegemoet te gaan. En niemand kan haar redden…want niemand heeft door dat er iets aan de hand is. Vrienden en familie denken contact met haar te hebben, maar dat is niet zo…

In de eerst paar hoofdstukken wordt je overspoelt met namen van de personages in het boek. De manier van schrijven maakt dit vooral lastig; de ene keer wordt een persoon met de voornaam aangesproken, de andere keer met zijn/haar achternaam. Ook zitten er in het verhaal veel karakters met behoorlijk wat bagage, om nog maar niet te spreken van de verschillende verhaallijnen. Je moet goed opletten om bij te houden wat er precies gebeurd en wat de relaties onderling zijn.

Echter weet het verhaal je te grijpen en ben je al snel benieuwd hoe het gaat aflopen en hoe de puzzelstukjes in elkaar zullen vallen. Hierbij wordt je uiteraard een aantal keren flink op het verkeerde been gezet.

Het boek zet je ook aan het denken: Wat als ik gekidnapt wordt en iemand anders geeft zich uit voor mij? Zouden mijn vrienden en familie het door hebben? Het boek zorgt ervoor dat je even stilstaat bij de manier waarop je zelf contact houd met de mensen om je heen. Pijnlijk realistisch, iedereen laat tenslotte wel eens een vriendschap (tijdelijk) verwaarlozen.

Het boek is gemakkelijk geschreven (vrij grote letters en makkelijke zinnen), dat er voor zorgt dat je het boek in no time uit hebt. Niemand die je hoort is een spannende thriller die zeker het lezen waard is!

4 Sterren
Niemand die je hoort van Steve Mosby is nu verkrijgbaar als paperback en e-book.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Niemand die je hoort – Steve Mosby”

Plaats een reactie