‘Nieuw Bloed’ filmmaker Edwin Visser overleden

Het volgende bericht kwam binnen via het Nieuw Nederlands Film Platform:

edwin-visser“28 augustus 2012 – Tot onze grote verbijstering is filmmaker Edwin Visser op 27 augustus tijdens zijn vakantie op Kreta getroffen door een hartinfarct en overleden.

Edwin Visser (Den Helder, 1965) studeerde audiovisuele vormgeving aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar hij in 1986 Frank van Geloven ontmoette, sindsdien zijn onafscheidelijke filmpartner. In Nederhorrorkringen deden Edwin en Frank voor het eerst van zich spreken met de grimmige no-budgetproductie NECROPHOBIA (1995). Later volgde SL8N8 (2006) en intussen verdiende het duo zijn brood met bedrijfsfilms, commercials en televisieprojecten. In de Nederlandse filmwereld verwierven ze voorts bekendheid als ‘De Trailer Boys’, gespecialiseerd in concepten, montage en productie van bioscooptrailers. De Trailer Boys waren verantwoordelijk voor de trailers van o.a. KLEINE TEUN, SIBERIA, VAN GOD LOS en DE TWEELING.

Voor het NNFP en House of Netherhorror werkten Edwin en Frank aan één van hun ‘pet projects’, de onorthodoxe vampierfilm NIEUW BLOED. Edwin laat een vrouw en twee kinderen achter, alsmede een dochter uit een eerder huwelijk. Wij wensen zijn familie, vrienden en Frank heel veel sterkte toe.”

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie