Nieuw Bloedwetten-boek ‘1000 nachten’ verschijnt 23 april

Op Elfia komend weekend presenteert schrijfster Sophia Drenth het nieuwste deel in de Bloedwetten-boekenreeks: 1000 Nachten. Voor wie de boekenreeks nog niet kent:
Bloedwetten laat zich het best omschrijven als een kostuumdrama met vampiers. De boeken spelen zich af tegen een historische achtergrond, rond 1850 van onze eigen jaartelling, waar mensen en de van bloed afhankelijke Ath’vacii noodgedwongen naast elkaar leven. De actuele vraag die de boeken stelt is: Waar ligt de grens tussen mens en monster?
Het eerste deel met de ondertitel Vonnis verscheen in 2015 en kreeg twee jaar laten met Bloedwetten: Verlossing een vervolg. Daarnaast verschenen Zwart Hart en Kleine Moordenaar als losstaande boeken in de Bloedwetten-wereld, ‘bronvertellingen’ zoals de schrijfster ze noemt. 1000 nachten is de nieuwste toevoeging in de reeks.

De mooiste vrouw van het noordelijk halfrond is onderweg naar een nieuw leven. Op een continent waar de gebruiken haar vreemd zijn, zal zij in het huwelijk treden met een man die ze nog nooit heeft ontmoet.
Wanneer haar karavaan wordt overvallen, valt zij in handen van een geheimzinnige bloedcultus. Vanaf dat moment zwaait een zwarte koningin de scepter over haar leven. Deze meedogenloze heerseres geeft haar de keus om na duizend nachten dienen te sterven of het eeuwige leven te omarmen.
Zij legt zich niet bij haar noodlot neer en smeedt een plan om te ontsnappen. Tot haar verbazing lijkt dat te werken, maar ze verliest twee natuurkrachten uit het oog: de dood en de liefde.

Lees meer op de Bloedwetten-website.

1000 Nachten; een Bloedwetten-bronvertelling verschijnt 23 april.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie