Nieuwe beelden Resident Evil HD Remaster

Ontwikkelaar Capcom heeft nieuwe beelden vrijgegeven van Resident Evil HD Remaster. De Japanse trailer toont enkele nieuwe kenmerken van de game die hier in het Westen voor 2015 is aangekondigd.

Het origineel, dat alweer dateert uit 1995 werd eerder in 2002 met een compleet nieuwe look uitgebracht op de Nintendo Gamecube, de wat minder succesvolle voorloper van de Nintendo Wii. De remake kende nog de zogenaamde tank-besturing. De toen in zwang geraakte vierpuntdruktoets werd gebruikt om hoofdpersoon Chris Redfield en Jill Valentine 360 graden om hun as te laten draaien en vervolgens naar voren of naar achteren te laten lopen. Een combinatie van beide leek destijds nog te hoog gegrepen. De speler kan met deze nieuwe uitgave echter kiezen voor de ouderwetse tank controls of de naar moderne maatstaven aangepaste besturing.

Daarnaast bevat de game nu zowel een breedbeeldratio in de verhouding 16:9 en een ouderwetse vierkante ratio van 4:3. Tot slot is er dan nog de extra toevoeging van ‘The Wesker Report’, een fake documentaire die in gaat op de heimelijke sinistere motieven van Albert Wesker. Een personage dat in het eerste deel nog niet zo door en door slecht lijkt te zijn als in de latere opvolgers. Al was het toen al merkwaardig dat hij vrijwel altijd een zonnebril op had.

Het is veelbetekenend dat Capcom langzaam maar zeker terug grijpt naar zich eerder bewezen succesformules. Resident Evil 5 en 6 waren immers veel meer actie-georiënteerd en leken vooral gemaakt om de enorme schare Call of Duty-fans ook binnenboord te krijgen. In de praktijk kwam de gameplay neer op ongelimiteerd zombies neerknallen met op iedere hoek wel munitie voor wapens en gezonde kruiden. De coöperatieve modus maakte ook deel uit van deze nieuwe interpretatie maar je kunt je afvragen wat dat nog eigenlijk nog met survival horror te maken had.

Naast de aangekondigde remake voor PC, PS4, PS3, XboxOne en Xbox360 ligt in dezelfde geest de opvolger van ‘Resident Evil Revelations’ ook in de planning. Ook nu weer veel kleine ruimtes, puzzelwerk en een schaarste aan items. Genoeg om naar uit te kijken in 2015. Oude tijden lijken te herleven en dat stemt veel fans van Resident Evil optimistisch.

『biohazard HD REMASTER』2nd Trailer

Sjoerd Jaspers

Echt goede horror is zeldzaam. Daar ben ik na bijna 20 jaar wel achter gekomen. Maar soms word je aangenaam verrast. En die aangename sensatie begrijpen maar weinig mensen. Werkelijke angst blijft je achtervolgen, ook nadat je tv of pc uit is. Ik mag dan graag terug denken aan die keren dat ik 'The Shining' van Kubrick zag of 'Insidious' van James Wan. Horror pur sang. Anderzijds zie ik nog graag een onvervalste slasher, het liefst uit de jaren tachtig. Synthesizers op de achtergrond, beroerde dialogen en brute kills, alle noodzakelijke ingrediënten. Zo nu en dan slinger ik ook nog wel eens m'n Playstation 2 of 3 aan. Een van de wat oudere Silent Hills, Resident Evil of een wat wazige verontrustende game van Suda51. Dan ben je me wel even kwijt. Als ik niet met horror bezig ben, ben ik aan het schrijven. Over van alles, maar natuurlijk ook over horror. PM me als je suggesties hebt m.b.t. games. Op het gebied van horror games zal me altijd wel iets ontgaan.

Plaats een reactie

Blijf op de hoogte


Of volg ons op twitter, facebook, steam en via rss.