Nieuwe clip voor Resident Evil: Welcome to Raccoon City – vanaf 2 december in de bioscoop

Poster voor Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Vandaag verschijnt Resident Evil: Welcome to Raccoon City in Amerika in de bioscopen. Over een week – 2 december – komt de reboot hier in de bioscoop, dus we moeten nog even geduld hebben. Om ons lekker te maken is er een behoorlijk creepy filmpje opgedoken waarin Clair Redfield (Kaya Scodelario) verzeild raakt in een ongemakkelijke situatie. Zie het filmpje in kwestie hier beneden.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City is gebaseerd op de eerste twee Resident Evil spellen en tevens een reboot op de Resident Evil-films. Wat eens een florerend stadje en hoofdkwartier van Umbrella Corporation was, is nu een spookstad geworden: Raccoon City. Umbrella heeft het stadje halsoverkop verlaten en het dodelijke experiment onbewaakt achtergelaten. De bewoners zijn sindsdien niet meer hetzelfde en een handjevol overlevers moet de nacht zien te overleven.

Naast Scodelario spelen Avan Jogia (Leon Kennedy), Robbie Amell (Chris Redfield), Tom Hopper (Albert Wesker), Hannah John-Kamen (Jill Valentine), Neal McDonough (William Birkin), Donal Logue (Chief Brian Irons), Chad Rook (Richard Aiken), Lily Gao (Ada Wong), Nathan Dale (Brad Vickers) en Marina Mazepa (Lisa Trevor). 

Met Resident Evil: Welcome To Raccoon City gaat fan en filmmaker Johannes Roberts terug naar de oorsprong van de populaire Resident Evil-franchise en brengt hij de games voor een nieuwe generatie fans tot leven op het witte doek. Raccoon City was ooit de thuisstad van de Umbrella Corporation, maar na het plotselinge vertrek van het grote farmaceutische bedrijf is de stad veranderd in een verlaten en woeste stad, waar iets kwaadaardigs schuilgaat onder de oppervlakte. Als dat kwaad uitbreekt, moet een groep overlevenden samenwerken om de waarheid achter Umbrella te onthullen, en alle krachten bundelen om de volgende ochtend te halen.

Resident Evil: Welcome To Raccoon City draait vanaf 2 december in de Nederlandse bioscopen. Ga jij de film in de bioscoop zien? Wat vind je van de reboot? Hadden ze van de originele films af moeten blijven of juist niet?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Nieuwe clip voor Resident Evil: Welcome to Raccoon City – vanaf 2 december in de bioscoop”

  1. Ik heb de games niet gespeeld en ben zelfverklaard fan van de “Alice” films met Milla Jovovich. En inderdaad moeten ze van de originele films afblijven. Maar dat doen ze ook.
    Deze nieuwe film (s?) hebben immers andere hoofdpersonen. Hoofdpersonen die ook in de games voorkomen. Alice kwam niet uit de games begreep ik. De clip ziet er best goed uit en ik ga deze nieuwe RE film dan ook zeker kijken.

    Beantwoorden
    • Ja… Ik ben erg benieuwd. Het is dus van dezelfde filmstudio als de Jovovich-reeks (Constantin Film), en in hoeverre ze nu wel aan de games gelinkt zijn weten we als de recensie komende week verschijnt. Ik hou een slag om de arm. Ik bedoel de eerste Resident Evil-film was lekker, maar daarna werd het steeds meer flauwe actie.

      Beantwoorden

Plaats een reactie